Utakmica od 72 minuta: Dečić sa minusom i imperativom

U Tuzima se od 18. minuta nastavlja derbi 23. kola Telekom 1. CFL (14 h). Budućnost vodi 1:0, autogolom Rudovića

5311 pregleda 7 komentar(a)
Duel Luke Mirkovića i Draška Božovića na jednom od ranijih mečeva Budućnosti i Dečića, Foto: FK Budućnost
Duel Luke Mirkovića i Draška Božovića na jednom od ranijih mečeva Budućnosti i Dečića, Foto: FK Budućnost

Pet kompletiranih utakmica, samo jedna pobjeda, nastavak derbija i rezultat 0:1 - pred Dečićem su “teška” 72 minuta protiv Budućnosti, ne računajući nadoknadu vremena.

Dva zimska kandidata za titulu, koja sada teško da razmišljaju više o tronu iza odmakle Sutjeske, a posebno Tuzani koji su zakomplikovali i borbu za Evropu, nastaviće danas u 14 sati prekinuti derbi 23. kola.

VULAJ: VJERUJEMO U PREOKRET

Ekipa Miljana Radovića je ušla u drugu polusezonu sa velikim ambicijama, koje mora da koriguje nakon osvojena samo četiri, od mogućih 15 proljećnih bodova.

Dečić je u međuvremenu skliznuo sa drugog na četvrto mjesto na tabeli i pod pritiskom protiv Budućnosti, iako gubi...

”Imamo dobar tim, ali proljećni rezultati nisu u skladu sa našim očekivanjima, u deficitu smo s bodovima i u neku ruku smo pod imperativom protiv Budućnosti, ako to uopšte može da se kaže kada igrate protiv aktuelnog prvaka, a još gubite sa 1:0”, kaže napadač Dečića Kristijan Vulaj.

Meč igran 5. marta prekinut je u 18. minutu, zbog sukoba navijača dva tima i nereda oko stadiona. Budućnost vodi sa 1:0, autogolom Adrijana Rudovića.

”Loše smo počeli taj meč, primili brzi autogol, ali ima još više od 70 minuta da se igra i nadam se da možemo da napravimo povoljan rezultat, u ovom trenutku to bi bio i bod, ali nećemo odustati ni od preokreta”, dodaje Vulaj.

Fatos Bećiraj je povrijedio ruku i vjerovatno neće biti u stanju da nastavi meč protiv tima koji ga je još prije 14 godina lansirao na najveću scenu, pa će trener Radović, sve su prilike, morati da posegne sa zamjenom.

MIRKOVIĆ: VOĐSTVO NE SMIJE DA NAS OPUSTI

Ekipa Budućnosti u nastavak meča sa Dečićem ulazi nakon remija u Nikšiću, ispuštene pobjede u 93. minutu i propuštene prilike da se vrati u šampionsku trku.

”Očekujem da nastavimo kako smo i počeli. Vodimo 1:0, ta prednost nam puno znači, ali ne smije da nas opusti. Naprotiv, moramo od starta da igramo borbeno i da pokažemo veću želju za pobjedom. Dečić je kvalitetan tim sa dosta dobrih individualaca, ali koncentrisani smo na sebe i želimo da upišemo novi trijumf. Atmosfera u kojoj će se odigrati utakmica je takva kakva je, biće neobično igrati bez navijača koji nam puno znače. Vidjelo se to i u Nikšiću koliko su nam nedostajali”, rekao je vezista Budućnosti Luka Mirković.

Samo bod protiv Sutjeske je teško “pao” svima u redovima Budućnosti.

”Do posljednjeg minuta imali smo pobjedu u rukama. Međutim, koliko god da je ritam naporan dobro je što nam slijedi Dečić, jer uvijek jedva čekamo narednu utakmicu da se ispravimo i upišemo nova tri boda. Ni sada ne odustajemo od borbe za titulu, iako smo svjesni da je bodovna razlika velika. Na nama je da gledamo sebe i pobjeđujemo, a dok god matematički imamo šansu da preokrenemo stvari u svoju korist - vjerovaćemo. Sportski je vjerovati do kraja”, poručio je Mirković.

Bonus video: