Nedović: Pribojavao sam se ovog meča, pritiskaćemo Sutjesku do kraja

Budućnost savladala Dečić 2:0 u meču koji je danas nastavljen nakon što je bio prekinut 5. marta

3844 pregleda 3 komentar(a)
Nedović, Foto: FK Budućnost
Nedović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti oporavili su se od remija sa Sutjeskom u Nikšiću - aktuelni šampioni savladali su u Tuzima Dečić 2:0, u meču koji je danas nastavljen nakon što je bio prekinut 5. marta.

Utakmica je nastavljena od 18. minuta pri vođstvu Budućnosti od 1:0, da bi Igor Ivanović u 40. minutu postigao pogodak za konačan rezultat.

„Svaka pobjeda je važna, tako i ova. Moram da kažem da sam se pribojavao meča sa Dečićem, jer smo se potrošili prije nedjelju dana protiv Zete sa igračem manje, a onda doživjeli taj emotivni lom u Nikšiću. Nije bilo lako spremiti ekipu“, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović nakon pobjede u Tuzima.

Povezani članci

16. Mart 2022.

Budućnost prvi put ove sezone savladala Dečić

Budućnost ima deset bodova manje od Sutjeske, a šest više od Iskre.

„Mislim da igramo dobro od početka sezone, postigli smo minimum dva gola na svakom meču, a na dvije utakmice – Iskra i Sutjeska – smo primili golove u posljednjim minutima i to je jedino u ovoj polusezoni što nismo riješili kako treba. Protiv Dečića smo danas pokazali karakter i kako Budućnost treba da se predstavlja, igrali smo sa stavom, nijesmo razmišljali o prošlosti, nego o budućnosti. Učvrstili smo drugu poziciju, pritiskaćemo Sutjesku do kraja, a pritiskaćemo iz razloga što smo sportisti i takmičari i znamo koji klub predstavljamo. Ne želimo da budem „minus 15“, nego neka bude dva, tri ili četiri ili ako možemo da preokrenemo situaciju. Ako ne budemo mogli, sportski ćemo im čestitati“, poručio je Nedović.

Budućnost ne odustaje od borbe za titulu.

"Dok postoji teorija, postoji i šansa. Ako ćemo da budemo realni, nije lako stići 10 bodova, ali moramo da se ponašamo sportski i još jedan derbi imamo kod kuće. Daćemo sve od sebe, svaku utakmicu ćemo da idemo na pobjedu, pa ćemo da vidimo za šta će nam to biti dovoljno", dodao je Nedović.

Bonus video: