Barsa strahuje na Bosforu

Danas sedam revanša osmine finala Lige Evrope i osam Lige konferencija, derbi u Istanbulu

4546 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lajpcig je u četvrtfinalu Lige Evrope, nakon suspenzije moskovskog Spartaka, danas će mu se pridružiti još sedam ekipa. U najboljoj poziciji pred revanš osmine finala je škotski Rendžers. “Policajci” gostuju Crvenoj zvezdi sa tri gola prednosti iz Glazgova. Pred velikim iskušenjem na Bosforu će biti i prvi favorit turnira, Barselona.

Galatasaraj je uspio da remizira bez golova na “Nou kampu”, ali su Katalonci silno motivisani da pokažu da su bolja ekipa.

”Za nas je utakmica finale. Izvućićemo ili glavu ili rep! Moramo da odigramo jače nego u prvoj utakmici. Sljedeće sezone moramo da igramo Ligu šampiona, a osvajanje Lige Evrope je jedna od opcija ka tom cilju”, kazao je Ćavi, trener Barselone.

Liga Evrope, Barselona
foto: Graphic News

A Zvezda je, čini se pred nemogućom misijom, mada “crveno-bijeli” vjeruju. Stvorili su nekoliko zicera na “Ajbroksu”, Katai čak nije uspio da pogodi sa penala, a u Beogradu će imati pomoć 50 hiljada navijača.

Bajer je vodio u Bergamu, ali je Atalanta zahvaljujući novom povratku u sjajnu formu Ukrajinca Ruslana Malinovskog preokrenula i braniće gol prednosti na “Baj areni” (3:2). Sevilja brani u Londonu pobjedu nad Vest Hemom od 1:0.

I Liga konferencija danas će dobiti četvrtfinaliste. Partizan ima težak zadatak da nadoknadi poraz iz prve utakmice na svom stadionu sa Fejnordom (5:2). U derbiju, Ren će morati da ponovi igru iz Lige 1 protiv Liona, ako misli da nadoknadi dva gola minusa sa Lesterom. Roma protiv Vitesea na Olimpiku brani pobjedu od 1:0...

Bonus video: