Reakcije na žrijeb - Tuhel: Real je težak izazov; Nagelsman: Viljareal - iskusan trener i iskusna ekipa

"Plavci" i "kraljevski klub" su prošle sezone igrali u polufinalu, a londonski klub je slavio sa 3:1 (1:1, 2:0)

4796 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Duel aktuealnog prvaka Čelsija i najtrofejnijeg evropskog kluba Real Madrida možda je i najzanimljivi četvrtfinalni par Lige šampiona.

"Plavci" i "kraljevski klub" su prošle sezone igrali u polufinalu, a londonski klub je slavio sa 3:1 (1:1, 2:0).

"Ispred nas je težak izazov, možda i najteži u svijetu fudbala, posebno što je revanš u Madridu. Znamo ko je s druge strane", kazao je trener Čelsija Tomas Tuhel.

Njemački stručnjak se osvrnuo i na mogućnost da se utakmica zbog sankcija pod kojima se nalazi vlasnik Čelsija Roman Abramovič, igra pred praznim tribinama Stamford bridža.

"Bio bi to veliki hendikep. Ovo je igra za gledaoce. Utakmica može da se promijeni s navijačima, pa se nadamo da ćemo pronaći rješenje," dodao je.

Legendarni Realov napadač, a sada direktor Emilio Butragenjo kazao je kako "svi znamo ko je Čelsi".

"Pobijedili su prošle godine kada smo igrali s njima. Fizički su vrlo čvrsta ekipa, vrlo ujedinjeni, biće težak rival", rekao je Butragenjo.

"Revanš će biti na Santjago Bernabeuu, to može da bude prednost, ali samo ako u Londonu ostvarimo dobar rezultat što mora da bude prvi cilj."

Njemačkog velikana Bajern očekuje dvoboj protiv Viljareala koji je u osmini finala iznenađujuće izbacio Juventus.

"Viljareal je osvajač Lige Evrope. Imaju vrlo iskusnog trenera i ekipu, imaju jasno definisan stil igre. Pobijediti Juventus 3:0 nije lak podvig. Želimo dalje, ali to ćemo morati da pokažemo na terenu," kazao je Bajernov trener Julijan Nagelsman.

"Dobro da sam gledao utakmicu u srijedu," kazao je sa smiješkom Tomas Miler.

"Morat ćemo da se borimo za ulazak u polufinale u svakoj sekundi obje utakmice," dodao je napadač bavarskog sastava.

Mančester siti i Atletiko Madrid će prvi put igrati međusobno, ali Pep Gvardiola i Dijego Simeone stajali su na suprotnim stranama u Ligi šampiona. Prije šest godina Atletiko je izborio finale izbacivši Pepov Bajern.

Benfiku, nakon što je izbacila Ajaks, očekuje još teži ispit, engleski velikan Liverpul.

"Bio je to težak žrijeb, izazovan za nas. Liverpul je iznimno jaka ekipa. Imaju igrače na visokom nivou, a najopasniji su u napadu," kazao je Benfikin direktor Luisao.

Bonus video: