Opcija: Ukrajina na Mundijalu uz specijalnu pozivnicu?

Ukrajina je trebalo da igra 24. marta u baražu i to protiv Škotske, ali meč te dvije selekcije je prolongiran za jun, dok će drugi polufinalni par između Austrije i Velsa biti odigran po planiranom

3891 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

FIFA razmišlja o opciji da selekciji Ukrajine dodijeli pozivnicu za nastup na Svjetskom prvenstvu, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Velsa Noel Muni.

Ukrajina je trebalo da igra 24. marta u baražu i to protiv Škotske, ali meč te dvije selekcije je prolongiran za jun, dok će drugi polufinalni par između Austrije i Velsa biti odigran po planiranom.

"Iz velške perspektive ako bi to moglo da se realizuje, to bi bila jako dobra stvar. Bilo bi ljudski da ako ne mogu da igraju u junu, onda dobiju pozivnicu", rekao je Muni.

"Ali onda bi to značilo da na Svjetskom prvenstvu zaigraju 33 ekipe, jer su u našem žrijebu ostali Vels, Škotska i Austrija, a za nas je velika stvar da se borimo za Svjetsko prvenstvo."

Muni je kazao da ne bi imao ništa protiv da tri preostale reprezentacije igraju za plasman, a da se Ukrajini dodijeli specijalna pozivnica.

Da li je moguće da se 33. reprezentacije nađu u završnici Mundijala - uz moć FIFA i politike sve je moguće.

Bonus video: