Sutjeska želi mir pred pauzu

Danas se igraju mečevi 26. kola CFL: Lider dočekuje Petrovac, Budućnost protiv Jezera

7097 pregleda 0 komentar(a)
Foto: fscg.me
Foto: fscg.me

Naredne sedmice je na redu reprezentativna pauza, a prije toga će se u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi odigrati 26. kolo.

Nema pravog derbija - lider Sutjeska dočekuje Petrovac, Budućnost bez podrške navijača igra sa Jezerom, Rudar protiv Zete želi tri boda kojima će vratiti mir u borbi za opstanak...

SAVOVIĆ: JEDNA OD VAŽNIJIH UTAKMICA

Sutjeska je golom golmana Vladana Giljena uzela bod u derbiju protiv Budućnosti prošle nedjelje, time je sačuvala 13 bodova prednosti. Tri dana kasnije su Podgoričani nastavili duel sa Dečićem i pobjedom 2:0 smanjili razliku na minus 10.

Sada na stadion kraj Bistrice dolazi Petrovac (14 sati), ekipa koja ove sezone ne zna za poraz u duelima sa timom Milije Savovića. U septembru je u Nikšiću bilo 0:0, a u decembru su Petrovčani slavili ubjedljivo - 3:0.

"Slična situacija kao i sa Dečićem - Petrovac je tim koji u prvom dijelu sezone nismo savladali. Slavili smo nedavno u Tuzima, vjerujem da će isto biti i danas. Važna je utakmica, jedan od najvažnijij za osvajanje titule, jer dolazi poslije derbija. Očekujem da odradimo sve što je moguće da potvrdimo dobre rezultate u nastavku sezone i trijumf bi nam donio mnogo na putu ka cilju", rekao je Savović.

I pouzdani štoper Nikšićana Miloš Drinčić cijeni današnjeg protivnika.

"Ozbiljna je to ekipa, govori to i pogled na tabelu. Ali, gledamo sebe i bitno je da na pauzu odemo sa sigurnom razlikom, da makar sačuvamo tih 10 bodova", istakao je štoper Nikšićana.

Trener Petrovčana Nikola - Peco Rakojević se vraća u Nikšić, sada će biti protiv kluba s kojim je nedavno osvojio dvije titule prvaka Crne Gore. Petrovac u posljednja tri meča ima dva boda...

"Svjesni smo da nas čeka težak posao. Sutjeska je favorit, ali se ne predajemo unaprijed", istakao je golman Petrovca Petar Radulović.

BUDUĆNOST NE ŽELI DA ODUSTANE

Budućnost je ove sezone izgubila od Jezera pod Goricom i ne želi da joj se nešto slično ponovi danas u duelu koji počinje u 16 sati.

"Osjetili smo kako Jezero može da bude opasno. Posjeduje kvalitet u ofanzivnom dijelu, vjerujem da smo naučili iz tog duela", kaže napadač šampiona Igor Ivanović.

”Plavi” su nakon nesrećnog remija u Nikšiću savladali Dečič.

"Emotivno smo se ispraznili u derbiju zbog remija i primljenog gola, ali ne želimo više da se vraćamo na to. Da je to za nas prošlost pokazali smo pobjedom nad Dečićem, a nova tri boda želimo da upišemo i protiv Jezera kako bismo na reprezentativnu pauzu otišli sa prednošću u odnosu na trećeplasirani tim, a ujedno pokušali da se primaknemo Sutjesci u borbi za titulu", jasan je Ivanović.

RUDAR SA ZETOM, KAPITEN POZIVA NA “MOBILIZACIJU”

Rudar nije slavio posljednja četiri meča, a situacija na tabeli može da bude komplikovana. Pljevljaci pred duel sa Zetom na svom terenu imaju tri boda više od Jezera, koje je u zoni baraža za opstanak.

"Ovo može da se pretvori u možda i najteži meč za nas u drugom dijelu prvenstva. Pobjeda bi nam donijela mnogo protiv ekipe koja ne igra nimalo loše. Moramo da shvatimo ozbiljnost situacije", kaže kapiten Rudar Milija Golubović.

Bitan meč i za gornji i za donji dio tabele se igra u Danilovgradu - sastaju se trećeplasirana Iskra i deveta Podgorica. A Dečić juri drugi trijumf u 2022. godini - u Tuzi stiže Mornar, tim Miljana Radovića želi da prekine seriju od tri meča bez datog gola...

Bonus video: