Nova Barsa na ispitu u Madridu, Real bez predatora Benzeme

”El klasiko” večeras u 21, veliki derbi između Rome i Lacija počinje tri sata ranije

4349 pregleda 0 komentar(a)
U odsustvu Benzeme Vinisiujus je najveća uzdanica u napadu Reala, Foto: Real Madrid
U odsustvu Benzeme Vinisiujus je najveća uzdanica u napadu Reala, Foto: Real Madrid

Real Madrid protiv Barselone - često je to u ovoj fazi sezone bio duel od kojeg zavisi borba za titulu u La Ligi. Sada, situacija je drugačija - “kraljevski klub” je usamljen na vrhu, ima dvocifrenu prednost, a glavni konkurent mu nisu ni Atletiko Madrid ni Barsa, već Sevilja.

Teško da bilo šta može da sputa Real na putu ka tituli, ali Katalonci ako ništa drugo ne moraju da traže motiv pred večerašnji “el klasiko” koji u Madridu počinje u 21 sat.

U ovom momentu dva velikana na tabeli dijeli 15 bodova, s tim što izabranici Karla Anćelotija imaju i meč više...

"Nikada ne možete da otpišete Barsu, u kakvoj god situaciji da se nalazi", rekao je Anćeloti.

”Blaugrana” u La Ligi nije poražena više od tri mjeseca, tako je i došla u situaciju da se bori za plasman u Ligu šampiona. Sada dijeli treće mjesto sa Atletikom (od kojeg ima meč više), kako igra Ćavijev tim - djeluje realno da ostane u Top 4.

"Barsin identitet se nije mijenjao - to je tim sa jasnim stilom koji je Ćavi doveo do perfekcije. Mnogo je Barselona napredovala u svakom smislu, sada je to ekipa koja igra veoma dinamično. Mnogo mi se dopada kako sada izgleda naš rival", dodao je Anćeloti.

Italijan ima veliki problem pred derbi - zbog povrede neće biti Karima Benzeme.

"Nema njega, nema ni Mendija. Njih dvojica neće putovati ni u reprezentaciju Francuske, ostaju u Madridu", poručio je popularni Karleto.

Real je u prvom dijelu sezone savladao Barsu na “Nou kampu”. Na klupi Katalonaca je tada sjedio Ronald Kuman...

"Mnogo se promijenilo od tog duela. Mi smo prvi na tabeli, držimo situaciju pod kontrolom, a Barsa ima svoje ciljeve. Derbi je uvijek derbi, morate da ga shvatite drugačije od bilo koje druge utakmice", zaključio je Anćeloti.

Ćavi ne krije da je izostanak Benzeme dobra vijest za njegov tim.

"Svi znamo šta on znači za igru Reala. Benzema je jedan od najboljih napadača na svijetu, ali naš plan se ne mijenja. Jedino što se mijenja bez njega je Realov pristup, mi o tome ne treba da mislimo", rekao je Ćavi.

ROMA I LACIO JURE EVROPU

Vatreno će biti u Rimu, gdje se od 18 sati sastaju Roma i Lacio. “Nebesko-plavi” trenutno na petom mjestu imaju bod više od najvećeg rivala.

"Kakvu Romu želim da vidim? Onu koja pobjeđuje. Takvu Romu želim protiv Lacija", rekao je Žoze Murinjo i nastavio:

"Pristup je ključan, a on u derbiju uvijek mora da bude pravi. Očekujem pravu Romu".

Mauricio Sari je bio jasan:

"Evropa nas sada ne zanima, već derbi, jer je on poseban. Ako slavimo, onda možemo da gledamo tabelu, ali sada - zar treba veći motiv od toga što nas čeka duel sa velikim rivalom"?

Pričao je i o Murinju:

"Ne osjećam rivalstvo, ovo je meč Lacija i Rome".

Bonus video: