Navijači Čelsija moraju na Vembli: "Klub nije samo vlasnik, to je živi organizam"

Čelsi je suočen s ograničenjima u poslovanju nakon što su uvedene sankcije vlasniku kluba, Rusu Romanu Abramoviču nakon ruske invazije na Ukrajinu

5936 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navijači Čelsija ne smiju da budu kažnjeni sankcijama protiv vlasnika kluba Romana Abramoviča i trebalo bi im dopustitu da kupe ulaznice za polufinalni okršaj FA kupa protiv Kristal Palasa na Vembliju narednog mjeseca, rekao je predsjednik britanskog parlamentarnog odbora Džulijen Najt.

Čelsi je suočen s vladinim ograničenjima u svom poslovanju nakon što su uvedene sankcije vlasniku kluba, Rusu Romanu Abramoviču nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Posebna licenca britanske Vlade dopušta Čelsiju da igra utakmice i plaća osoblje, ali ograničava prodaju ulaznica i robe. Ulaznice mogu da se prodaju samo ako se izmijene dozvole.

"Smiješno je da da uopšte postoju mogućnost da Vembli bude poluprazan za polufinale FA kupa između Čelsija i Kristal palasa", rekao je Džulijen Najt, predsjednik Odbora za kulturu, medije i sport.

"Čelsi nije samo njegov vlasnik, to je živi organizam s ogromnom važnošću za svoje navijače i zajednicu. Bilo je razumljivo da je, s obzirom na kratki rok, prošla utakmica protiv Midlsbora prošla bez navijača Čelsija. Ali, uz ovoliko vrijeme, FA nema izgovora da ih isključi. FA mora da ima dopuštenje da prodaje ulaznice navijačima Čelsija sve dok sav novac ide građanima Ukrajine", dodao je Najt.

Čelsiju nije bilo dopušteno da prodaje svoj dio ulaznica za četvrtfinale protiv Midlsbroa, a klub je čak tražio da se utakmica igra iza zatvorenih vrata u interesu "sportskog integriteta", no taj je zahtjev na kraju povučen nakon intenzivnih kritika.

Bonus video: