GOLMAN CRNE GORE MILAN MIJATOVIĆ PRED GOSTOVANJE JERMENIJI

Izostanci, uslovi i vremenska razlika nisu izgovor, idemo po pozitivan rezultat

"Potrudićemo se da upišemo pozitivne rezultate, kako protiv Jermenije, tako i u meču sa Grčkom", kazao je Mijatović

16389 pregleda 1 komentar(a)
Milan Mijatović, Foto: FSCG
Milan Mijatović, Foto: FSCG

Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su večeras drugi trening uoči prijateljske utakmice sa Jermenijom u petak u Jerevanu.

Gostovanje nekadašnjoj sovjetskoj republici, baš i kao i prijateljski okršaj sa Grčkom 28. marta u Podgorici, poslužiće za uigravanje ekipe i pripreme za jun, kada startuje novo izdanje Lige nacija.

"Pred nama su dvije utakmice koje će nam dobro poslužiti da se pripremimo za Ligu nacija u junu. Na ovom okupljanju ima dosta novih i mladih igrača, a kroz dvije provjere selektor može da vidi na koga može da računa. Nakon toga razmišljaćemo o onome što nas čeka početkom ljeta", poručio je Milan Mijatović, golman mađarskog tima MTK iz Budimpešte.

Miodrag Radulović u Jermeniji neće moći da računa na sve igrače, što zbog povreda, što iz drugih razloga.

Neće biti Stevana Jovetića, Stefana Mugoše, Marka Vešovića, Seada Hakšabanovića...

"Kovid režim dosta utiče na to da ne budemo kompletni. Ipak, siguran sam da će svi momci koji su tu pružiti maksimum. Potrudićemo se da upišemo pozitivne rezultate, kako protiv Jermenije, tako i u meču sa Grčkom četiri dana kasnije na našem stadionu", dodao je Mijatović.

,,Sokoli“ rano ujutru lete za Jerevan - tamo ih čeka vremenska razlika od tri sata i pravi zimski uslovi.

"Dosta uticaja ima promjena vremena, ali i vremenska razlika. Svaka utakmica može da donese nešto novo, da se vidi šta možemo mi igrači u ovom trenutku. Jermenija je kvalitetom slična našim rivalima u grupi Lige nacija i mislim da je ovo prava provjera. Nećemo se previše obazirati na vremenske prilike. Na nama je da se fokusiramo na teren", istakao je Mijatović.

Liga nacija se i igra u junu (četiri meča) i septembru (dva), a rivali Crne Gore u B "klasi" evropskih reprezentacija su Bosna i Hercegovina, Finska i Rumunija.

Mijatović će, inače, za predstojeći dvomeč sa Jermenijom i Grčkom imati jaku konkurenciju među stativama.

Daniel Petković opet ima minutažu na golu Anžea, a tu je i talentovani čuvar mreže Barselone B Lazar Carević, koji čeka šansu da debituje u seniorskoj reprezentaciji.

"Drago mi je da je tako. Zdrava i jaka konkurencija je dobra i za golmama i za reprezentaciju. Jaka konkurencija na svim mjestima u timu može da bude pozitivna za sve nas", zaključio je Mijatović.