Šćekić se istakao i u teškom porazu, Mugoša u ritmu, pogodio i Osmajić

Stefan Mugoša i Aleksandar Šćekić predvode listu najbolje ocijenjenih crnogorskih fudbalskih internacionalaca prethodnog vikenda

7482 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Zadnji vezni poljskog Zaglebja Aleksandar Šćekić i napadač Inčona Stefan Mugoša obilježili su prethodni vikend kada je riječ o učinku crnogorskih fudbalskih internacionalaca, pa ih je sajt Sofascore ocijenio sa 7,4.

Šćekić je odigrao 90 minuta za Zaglebje, a njegov tim je izgubio 4:0 od Varte u 26. kolu poljske Ekstraklase. Ekipa iz Lublina je prekinula niz od četiri meča bez poraza u ligi i nalazi se na 15. mjestu sa 28 bodova, četiri više od Visle koja je u opasnoj zoni.

Vezista koji je zimus iz Partizana otišao u Poljsku potom je bio pozitivan na koronavirus, nema nikakve simptome, ali je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović kazao da će vidjeti kakva će biti situacija uoči prijateljskih mečeva sa Jermenijom u Jerevanu 24. marta i Grčkom u Podgorici četiri dana kasnije.

Naši
foto: Sofascore

Ono što je izvjesno to je da će martovsko okupljanje “hrabrih sokola” zbog kovid protokola propustiti Stefan Mugoša, koji blista na početku sezone u Južnoj Koreji. Podgoričanin je u prethodnom kolu još jednom bio strijelac za Inčon, ovog puta u pobjedi nad Seongnamom. Mugoša je jedini gol na meču postigao u 57. minutu iz penala.

Inčon dijeli prvo mjesto na tabeli sa Ulsanom, ali ima utakmicu više. Ekipa je na šest mečeva postigla pet golova, a Mugoša je tri puta bio strijelac.

Sjajna sedmica je iza Stefana Savića (7,3). Nakon što je na “Old Trafordu” odigrao sjajan meč, zaustavio napadače Mančester junajteda i sa Atletikom obezbijedio četvrtfinale Lige šampiona, nastavio je sa odličnim izdanjima i u La Ligi. Atletiko je u 29. kolu španskog šampionata minimalnim rezultatom u gostima savladao Rajo Valjekano, a Savić je za 90 minuta dobio žuti karton, ali uspio da sačuva mrežu.

”Kolćonerosi” su vezali pet pobjeda u La Ligi i nalaze se na četvrtom mjestu sa 54 boda.

Na četvrtom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda je napadač Sportinga iz Hihona, Uroš Đurđević (7,2). Sporting je remizirao u gostima sa Leganesom (1:1), Đurđević je igrao 90 minuta, ali nije uspio da zatrese mrežu.

Sporting poslije 32 utakmice u Segundi zauzima 18. mjesto sa šest bodova više od B tima Real Sosijedada, koji je u opasnoj zoni.

Peti je fudbaler turske Bandirme, Milutin Osmajić (7,2). Nikšićanin je protiv Tuzlaspora u igru ušao u 71. minutu i 15 minuta kasnije postigao gol. Njegova ekipa slavila je 3:1 i ostala na trećem mjestu na tabeli sa 49 bodova.

Bonus video: