“Sokoli” stigli u Jerevan, Savić ostao u Podgorici

Bez šestorice važnih igrača, prvotimaca, “sokoli” su danas nakon tri sata leta stigli u Jerevan

5487 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević

Od specijalnog izvještača Vijesti

Listi fudbalera koji će nedostajati u prvoj utakmici u 2022. godini, a koju su do sinoć činili Stevan Jovetić, Stefan Mugoša, Marko Vešović, Sead Hakšabanović i Aleksandar Šćekić, jutros se pridružio i trenutno najelitniji crnogorski fudbaler, četvrtfinalista Lige šampiona Stefan Savić.

Bez šestorice važnih igrača, prvotimaca, “sokoli” su danas nakon tri sata leta stigli u Jerevan, gdje ih je dočekalo prohladno vrijeme, maglovit pogled na snijegom okovanu kultnu planinu Ararat, ali i vremenska razlika od čak tri sata.

“Teška” utakmica, i zbog putovanja, i zbog promjene klime, u kavkaskom predjelu između Evrope i Azije, ali i dobra prilika da selektor Miodrag Radulović isproba fudbalere koji su imali manju minutažu do sada i vidi na koga može da se osloni kada od juna krenu takmičarski mečevi u Ligi nacija.

Savić je posljednih sedmica bio “prebukiran” u Atletiku, igrao je svaki meč, od Mančester junajteda u Ligi šampiona do Osasune i Rajo Valjekana u španskom prvenstvu, a kada je još i sinoć osjetio simptome prehlade, Radulović je odlučio da ga ostavi za Grčku i 28. mart kada će naša selekcija, kompletnija i pred svojim navijačima, protiv atraktivnijeg protivnika, odigrati drugačiju vrstu prijateljske utakmice.

Pomalo neuobičajeno, barem na dosadašnju praksu, “sokoli” su u Jermeniju stigli dva dana prije utakmice.

Večeras će trenirati na Trening kampu reprezentacije, sjutra će osjetiti travu Republičkog stadiona “Vazgen Sargsjan”, za koji nas ne vežu baš lijepe uspomene (bolan poraz 3:2 nakon vođstva 2:0 na poluvremenu u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji), a koje će crnogorski fudbaleri, u četvrtak u 17 sati po našem vremenu, kada je zakazan početak meča, pokušati donekle da izbrišu.

Bonus video: