Manćini: Želimo da idemo na Mundijal, cilj je da ga osvojimo

Italija u četvrtak (20.45) protiv Sjeverne Makedonije igra polufinale plej-of kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

2289 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fudbalska reprezentacija Italije u četvrtak (20.45) protiv Sjeverne Makedonije igra polufinale plej-of kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Azuri" su u finišu kvalifikacija isupstili prvo mjesto u grupi, pa do Katara moraju težim putem. Ako pobijede Makedonce onda će im u finalu plej-ofa protivnik biti Portugal ili Turska.

„Ne uzimamo prvu utakmicu zdravo za gotovo. Neće biti lako. Pred nama su dva teška meča. Nije trebalo da budemo ovdje, sada treba da se pomučimo. Imamo čvrstu osnovu, razmišljamo pozitivno, moramo da mislimo da će sve proći kako treba. Moramo da igramo kao što smo i do sada. Nismo slučajno ostvarili svoje ciljeve. Nismo želeli da igramo ove utakmice, ali momci se osećaju dobro i to je važno“, rekao je selektor Italije Roberto Manćini.

Selektor evropskih šampiona je optimista pred predstojeće utakmice.

„Optimista sam jer imam igrače koji su osvojili Euro kada niko nije vjerovao u to. Moramo da razmišljamo o tome što smo ostvarili i da igramo sa mnogo samopouzdanja. Naš cilj je da osvojimo Svetsko prvenstvo, a da bismo to uradili moramo da dobijemo naredne dvije utakmice. Želimo da idemo na Mundijal, da ga osvojimo“.

Bonus video: