Bajern uhvatio priključak sa vrhom, Dortmundu malo dva gola prednosti

Lajpcig je potvrdio da je u usponu forme i slavio je protiv Štutgarta, pa je prišao vodećem Dortmundu na samo bod zaostatka
0 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2017. 18:48h

Bajern je u Hamburgu iskoristio kiks Borusije Dortmund da se bodovno izjednači na vrhu tabele sa najevćim rivalom. Borusija je, doduše, prva zbog bolje gol razlike, ali su Bavarci pokazali da su povratkom starog trenera Jupa Hajnkesa izišli iz rezultatske krize.

Jedini pogodak za Bajern postigao je Francuz Korentin Toliso, ljetošnje pojačanje Bavaraca. Bajernu je posao u Hamburgu olakšalo isključenje veziste Gideona Junga u 38. minutu.

<

p>

Preokreti su obilježili popodnevni program današnjih utakmica u Bundesligi. Do potpunog su uspjeli Bajer, koji je "utrpao" čak pet golova u drugom poluvremenu Borusiji u Menhengladbahu, dok je Hanover u 90. minutu došao do preokreta u Augsburgu.

Menhengladbah kao da se pretplatio na ubjedljive poraze, pošto je prethodni od imenjakinje u Dortmundu bio čak 6:1, a u međuvremenu je slavio dvije pobjede u Bundesligi.

I Borusija Dortmund je dozvolila veliki kiks u Frankfurtu, gdje je u posljednjih pola sata ušla sa dva gola prednosti. Ipak, domaćin je uspio da osvoji bod.

Lajpcig je potvrdio da je u usponu forme i slavio je protiv Štutgarta, pa je prišao vodećem Dortmundu na samo bod zaostatka.

Bajern bi danas pobjedom od četiri gola mogao da izbije na čelo tabele!

Rezultati:

Borusija M. - Bajer 1:5 (Džonson 7 - Bender 48, Bejli 59, Brandt 61, Foland 69, Pohjanpalo 81)

Ajntraht - Borusija D. 2:2 (Haler (penal) 64, Volf 68 - Sahin 19, Filip 57)

Augsburg - Hanover 1:2 (Gregorić 33 - Fulkrug 76, 90)

Lajpcig - Štutgart 1:0 (Sabicer 23)

Hamburger - Bajern 0:1 (Toliso 52)

Bonus video: