Iz tropskih Tenerifa do hladnog Jerevana, debitant Šipčić: Vjerujem da će ovo biti lijepa i uspješna saradnja

Iako do skoro možda nije ni pomišljao da će postati crnogorski reprezentativac, iako je porijeklom iz Crne Gore (rođen je u Priboju), pratio je, kaže, igre nacionalnog tima

9376 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Šipčić na treningu u Jerevanu, Foto: FSCG
Nikola Šipčić na treningu u Jerevanu, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača Vijesti

Novi početak, novo lice - Nikola Šipčić, 26-godišnji defanzivac Tenerifa, prvi put je u opremi crnogorske fudbalske reprezentacije.

Očekuje ga debi, vjerovatno u četvrtak u Jerevanu, protiv Jermenije u prvom od dva martovka prjateljska meča.

U prvom razgovoru sa medijima rekao je da očekuje lijepu i uspješnu saradnju.

"Sve mi je novo, treba mi malo vremena da upoznam momke, ali zatekao sam pozitivnu atmosferu, a to prija. U svlačionici sve funkcioniše kako treba. Vjerujem da ću se brzo adaptirati", rekao je Šipčić uoči treninga u Jerevanu.

"Tu sam da pomognem reprezentaciji. Nadam se da ću dobiti šansu za debi - bilo ovdje u Jerevanu ili za nekoliko dana u Podgorici protiv Grčke. Spreman sam".

Iako do skoro možda nije ni pomišljao da će postati crnogorski reprezentativac, iako je porijeklom iz Crne Gore (rođen je u Priboju), pratio je, kaže, igre nacionalnog tima.

"Znam dosta o timu. Pratio sam utakmice, posebno u prethodnim kvalifikacijama. Nije mi strano ništa. U međuvremenu sam saznao još detalja, a saznaću ovih dana još puno toga. Nisamo pričao puno sa selektorom. Pričaćemo ovih dana više. Znam što se od mene traži i daću sve od sebe da opravdam povjerenje", kazao je Šipčić.

Jaka je konkurencija u ekipi na štoperskim mjestima. Stefan Savić je neprikosnoven, Igor Vujačić igra dobro u Partizanu, a Žarko Tomašević je prekaljeni defanzivac nacionalnog tima. Ima još momaka koji čekaju priliku u odbrani - poput Meldina Dreškovića iz Sutjeske.

"Nisam se ranije poznavao ni sa jednim od njih, ali gledam mečeva Partizana. Igram u Španiji, pratim Atletiko Madrid za koji nastupa Savić. Momci iz odbrane su odlični fudbaleri i od njih mogu da naučim dosta. Sada sam i ja tu, boriću se za minutažu. Zdrava konkurencija uvijek je dobra u svakom timu ili selekciji", ističe Šipčić.

U Španiju je otišao 2019. godine iz beogradskog Rada, u kome je proveo tri sezone...

"Ne mogu da se sjetim da li sam igrao protiv nekog od sadašnjih saigrača iz reprezentacije, ali sigurno jesam protiv Marka Jankovića. On je bio u Partizanu, a ja u Radu".

U svakom slučaju, Šipčić je igrač koji će pojačati konkurenciju, koji ima iskustvo, a koji bi u naredna dva kontrolna meča trebalo da što je bolje moguće uklopi u ekipu pred mečeve u junu, u Ligi nacija.

"Malo je vremena za rad i pripremu, ali takvi su termini za reprezentacije. Ovo koliko smo zajedno treba iskotistiti na najbolji način. Naravno, mečevi znače, tako se uigravamo, napredujemo kao grupa. Siguran sam da ćemo biti spremni za Ligu nacija. Svi želimo da se nametnemo selektoru Raduloviću".

Šipčić dolazi sa tropskih Tenerifa, a u Jerevanu ga je dočekalo hladno vrijeme. U terminu treninga čak je provijavao i snijeg... Na Kanarskim ostrvima ga nema, ali bilo ga je u Beogradu...

"U ovakvim uslovima sam počeo. Nije nikakvo iznenađenje. Ne smeta mi hladnoća", rekao je Šipčić.

Bonus video: