Obamejang opet igra najbolji fudbal (VIDEO)

Napadač Barselone, koji je nedavno stigao iz Arsenala, junak velike pobjede nad Realom u Madridu

1748 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Londonu za njega više nije bilo mjesta, rastanak u januaru je bio najbezbolnije rješenje.

Kako igra Arsenal, kako Pjer-Emerik Obamejang, očigledno je da niko nikom ne nedostaje - Gabonac se pronašao u Barseloni, saradnja sa Ćavijem Ernandesom se do sada ispostavila kao pun pogodak.

Obamejang je odmah po dolasku na "Nou kamp" počeo da trese mreže, a da je savršen za ovaj tim Barse je pokazao u nedjelju u "el klasiku".

Barsa je ponizila Real Madrid, slavila 4:0, a popularni Oba jednostavno bio prebrz i previše pametan za odbranu "kraljevskog kluba".

Real je čak u derbiju i dobro prošao, Obamejang je postigao dva gola i jednom asistirao... Roma je u rimskom derbiju lako savladala Lacio (3:0) u meču koji su obilježili Tami Ejbraham i Lorenco Pelegrini.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Nibel (Monako) - "kneževi" su deklasirali Pari Sen Žermen i napravili ogromne probleme Maurisiju Poketinu. Njemački golman tjera klub da ga na kraju sezone otkupi od Bajerna.

ODBRANA

Pike (Barselona) - situacija na terenu je bila takva da se osjećao komotno protiv Reala. Odigrao je kapitenski, kompletna Barsa je djelovala kao tim sa druge planete u duelu sa najvećim rivalom.

Ajling (Lids) - zaokružio je veliki preokret u Vulverhemptonu - potpisao je trijumf koji bi mogao da bude ključan u borbi za opstanak.

SREDINA

Benaser (Milan) - tempo Milanovog veznog reda uglavnom zavisi od izdanja omalenog Alžirca. Vidjelo se to i na Sardiniji, gdje je na kraju i bio čovjek odluke. Majstorski volej je donio "rosonerima" još jednu minimalnu i zlata vrijednu pobjedu u šampionatu.

Koke (Atletiko Madrid) - najzaslužniji je što je Atletiko nastavio seriju trijumfa u La Ligi. Valjekas je uvijek komplikovano gostovanje, "kolćonerosi" su ga prošli šampionski na krilima plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Pedri (Barselona) - statistika govori da nije imao ni gol ni asistenciju na "Santjago Bernabeuu", ali nije ni morao. Odigrao je praktično bez greške, svaki opasan napad Katalonaca, a bilo ih je praktično na svakih minut ili dva, imao je smisao kada je lopta u nogama mladog asa. Ćavi se divi nasljedniku...

Pelegrini (Roma) - savršeno izveden slobodnjak i pogodak za 3:0 bio je udarac od kojeg Lacio nije mogao nikako da se oporavi. Pelegrini i Roma zajedno su čista emocija.

NAPAD

Obamejang (Barselona) - ko kaže da je Oba "gotov" igrač? Obamejang u Barsi liči na onu napast iz dresa Borusije Dortmund i jednog perioda "tobdžija". Naigrao se fudbala u Madridu - dao je dva gola i upisao asistenciju.

Levandovski (Bajern) - i petu sezonu u karijeri je na 30 ili više golova u Bundesligi, čime je izjednačio učinak Gerda Milera. Ako ne napusti Minhen na ljeto, Poljak će i taj rekord sigurno oboriti.

Ejbraham (Roma) - potez karijere - dolazak Engleza u Romu i italijanski fudbal. Već je upisao 15 golova u Seriji A (dva u derbiju protiv Lacija), takvu sezonu je imao i u Čelsiju kada ga je "izmislio" Frank Lampard.

Berardi (Sasuolo) - možda nikada u karijeri neće zaigrati za veliki klub, ali Berardi je predugo na velikoj sceni da bi bio osporavan. Za vikend je došao do brojke od 100 pogodaka u Seriji A.

Bonus video: