Radulović: Nećemo zanemariti ni takmičarski aspekt, Jermeni su nam dužnici

Crnogorski fudbaleri trenirali u Jerevanu, selektor Miodrag Radulović će sastaviti tim koji će prvi put igrati zajedno. Četvorica fudbalera čekaju na debi u nacionalnom timu

4380 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Najbolji crnogorski fudbaleri trenirali su danas na Republičkom stadionu "Vazgen Sargsijan" u Jerevanu, objektu koji zbog specifičnog, starog ovalnog stila gradnje neodoljivo podsjeća na neku vrstu koloseuma.

Na njemu se, međutim, sjutra od 17 sati ne očekuje borba gladijatora, već prijateljski meč reprezentacija u kojem će selektori Jermenije i Crne Gore pokušati da isprobaju fudbalere i taktičke varijante pred takmičarske duele koji dolaze u junu.

I bez šest standardnih fudbalera, sa četvoricom igrača koji očekuju debi u nacionalnom timu (Šipčić, Carević, Eraković i Đuranović), Crna Gora ima takmičarski motiv koji, između ostalog, "crpi" i iz bolnog kvalifikacionog poraza (od 2:0 do 2:3) prije pet godina i po na istom stadionu.

Otkrio je to i selektor Miodrag Radulović, apostrofirajući da njegova oslabljena selekcija ima dva cilja koja će pokušati da sprovede u djelo.

"Dobiće minutažu mladi fudbaleri i igrači koji su manje igrali do sada, kako bismo isprobali snage i provjerili mogućnosti pred utakmice koje nas čekaju od juna u Ligi nacija. To je naš osnovni cilj, ali nećemo zanemariti ni takmičarski aspekt, znamo da su nam Jermeni veliki dužnici. Pokušaćemo da ispravimo i taj utisak", kazao je Radulović.

Crnogorski selektor nije otkrio tim koji će početi sjutrašnji duel, ali koga god da stavi u prvih 11 - biće to postava koja će prvi put igrati zajedno.

Po slobodnoj procjeni, ali i na osnovu prvih 15 minuta današnjeg treninga u Jerevanu, to bi moglo da izgleda ovako, u formaciji 3-5-2:

Mijatović na golu, Vujačić, Šipčić i Tomašević kao defanzivci, Marko Vukčević i Radunović kao "ful bekovi", klasični vezni Nikola Vukčević i Marko Janković, te Adam Marušić i Milutin Osmajić kao ofanzivci i najbliži napadaču Urošu Đurđeviću.

"Neki igrači će svjesno igrati 45 minuta da bi bili odmorniji za utakmicu sa Grčkom koja nas čeka za četiri dana. Nisu ni svi fudbaleri koji su doputovali u Jerevan potpuno fit, ali će svi dobiti šansu", istakao je Radulović.

Od juna kreće paklen ritam - čak četiri takmičarska meča u istom mjesecu, što se još nije dogodilo do sada.

"Mnogo je bitno da napravimo bazu od 30-ak fudbalera koji će nam biti potrebi za tako naporan ritam, a utakmice protiv Jermenije i Grčke poslužiće tom cilju", dodao je Radulović, naglasivši da su na njegovom širem spisku još neki fudbaleri koje sada nije pozvao, posebno iz regiona, a čije igre njegov stručni štab uveliko prati.

"Pokušaćemo da ostvarimo dobar utisak, i protiv Jermenije i Grčke, jer su dobri rezultati mnogo važni za atmosferu pred sve ono što nas čeka".

Bonus video: