Sitijev bijeg na plus pet, šok za Murinja, Konte odahnuo u posljednji čas

Da je ostalo 2:2 ko zna šta bi bilo sa Konteom
74 pregleda 0 komentar(a)
Liroj Sane, Foto: Reuters
Liroj Sane, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2017. 18:50h

Nakon devet kola Premijer lige samo je jedna neporažena ekipa - Mančester siti je ostvario osmu pobjedu, a Junajted doživio prvi poraz.

Siti je bio ubjedljiv protiv Barnlija 3:0, dok su "đavoli" bili blijedi i nemoćni u duelu sa Hadersfildom.

Murinjov tim doživio je senzacionalan poraz od novajlije u Premijer ligi 2:1, odmah nakon meča postavljeno je pitanje - da li je kriza i zvanično počela, nakon slabih izdanja protiv Liverpula i Benfike, koji nisu kažnjeni lošim rezultatima?

Kako god, Hadersfild je pobijedio Junajted u ligaškim mečevima prvi put od 1952. godine.

"Bolji tim je pobijedio. Rival je imao drugačiji pristup, motivaciju i želju nego mi. Od prvog minuta se vidjelo da je jedna ekipa spremna da pruži sve što ima, a da druga nije", kazao je Žoze Murinjo, koji je posebno bio bijesan kada je čuo da je Ander Erera rekao da su igrači Hadersfilda imali više "strasti u igri".

"O moj Bože! Kada je tako, a tako je, nije potrebno da ja budem na pres konferenciji, već igrači, da svi objasne zašto je protivnik imao sve što nisu imali oni", kazao je Murinjo.

Portugalac je priznao da je iznenađen izdanjem njegovog tima.

"Ovo je šok za nas. Moraću da analiziram šta se dogodilo. Imam neke ideje, ali nije vrijeme da ih iznosim", kazao je trener Junajteda.

Siti je pobjegao gradskom rivalu na pet bodova i djeluje kao ekipa koju je teško zaustaviti. Ekipa Pepa Gvardiole je u seriji od 11 pobjeda, čime je izjednačila klupski rekord...

"To je sve lijepo, ali rekordi su važni samo ako donesu titule i trofeje. Naravno, nije lako pobijediti 11 mečeva zaredom. Srećan sam, jer time pokazujemo naš pobjednički mentalitet", kazao je Pep Gvardiola.

Rekord je izjednačio i Serhio Aguero, strijelac prvog pogotka na "Etihadu" iz spornog penala.

Argentincu je to bio 177. pogodak za "građane" i sada dijeli prvo mjesto na vječnoj listi strijelaca sa Erikom Brukom.

Pored Kuna, protiv Barnlija su mrežu tresli i Nikolas Otamendi i Liroj Sane.

Čelsi je bio na ivici provalije protiv Votforda, Antonio Konte vjerovatno već razmišljao šta da kaže na sastanku sa čelnicima kluba...

U 87. minutu rezultat duela sa malim gradskim rivalom bio je 2:2, izgledalo je da šampion gubi još dva velika boda, i to nakon dva vezana poraza...

Aspilikueta i Bašuaji ugasili su požar na Stamford bridžu, donijeli pobjedu Čelsiju 4:2 - inače, ko zna šta bi bilo sa Konteom.

Čelsi je vodio spektakularnim golom Pedra, gosti preokrenuli preko Dakurea i Pereire, da bi Bašuaji izjednačio u 71. minutu.

"Zadovoljan sam svime - i igrom i rezultatom. Primili smo golove u teškim trenucima, ali je reakcija bila sjajna. Momci su pokazali karakter. Gubili smo meč, u koji smo ušli sa dva vezana poraza, i uspjeli da preokrenemo. To je dokaz snage ovog tima", rekao je Antonio Konte.

Rezultati

Čelsi - Votford 4:2

Pedro 12, Bačuaji 71, 90+5, Acpilikueta 87 - Dukure 45+2, Pereira 47.

Hadersfild - Mančester junajted 2:1

Moj 28, Depotr 33 - Rašford 78.

Mančester siti - Barnli 3:0

Aguero (penal) 30, Otamendi 73, Sane 75.

Njukasl - Kristal Palas 1:0

Merino 86.

Stouk - Bornmut 1:2

Djuf 63 - Surman 16, Stanislas (penal) 18.

Svonsi - Lester 1:2

Moson 56 - Fernandes (autogol) 25, Okazaki 49.

Sautempton - VBA 1:0

Bufal 85.

Nedjelja: Everton - Arsenal, Totenhem - Liverpul.

Petak: Vest Hem - Brajton 0:3

Bonus video: