Đurđević: Daću sve od sebe, gol bi mi olakšao, ali važnija je ekipa

Napadač Sporting Hihona vratiće se u klub nakon duela u Jerevanu, neće igrati u ponedjeljak pod Goricom protiv Grčke, zato treba očekivati da protiv Jermenije dobije punu minutažu

4251 pregleda 2 komentar(a)
Đurđević na večerašnjem treningu, Foto: FSCG
Đurđević na večerašnjem treningu, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Uoči početka prošlog ciklusa kvalifikacija je pojačao crnogorsku reprezentaciju, odigrao je šest utakmica, ali još čeka na prvi gol - je li gostovanje Jermeniji šansa da Uroš Đurđević "probije led"?

Napadač Sporting Hihona vratiće se u klub nakon duela u Jerevanu, neće igrati u ponedjeljak pod Goricom protiv Grčke, zato treba očekivati da protiv Jermenije dobije punu minutažu.

Kaže da bi mu bilo lakše kada bi zatresao mrežu, što gotovo svakog vikenda radi u španskoj Segundi, ali i naglašava da je mnogo važnije da ekipi ide dobro.

"Gol bi mi značio puno, iako mi je ekipa uvijek na prvom mjestu. Jer, kada ekipi ide dobro, onda dođu i golovi, tako je to u fudbalu", kazao je Đurđević na pres konferenciji u Jerevanu.

Daleko gostovanje, hladno vrijeme, prijateljska utakmica, protiv rivala koji, uz sve poštovanje, nije toliko atraktivan.

Đurđević, međutim, nema problem sa motivacijom.

"Takmičarska ili prijateljska utakmica - ja ne pravim razliku. Za mene je to potpuno isto, osim što se takmičarske igraju za bodove. Imaćemo dvije dobre provjere, mislim da imamo dobre šanse da ostvarimo i dobre rezultate", dodaje 28-godišnji napadač.

Jermeni nisu totalna nepoznanica, iako će vjerovatno i njihov selektor Hoakin Kaparos isprobati nekoliko novih igrača.

"Poznajem Harojana iz Kadisa, dobar je igrač, još neke fudbalere. Znao sam dobro i Mhitarijana, ali on se oprostio. Siguran sam da možemo dosta protiv njih, iako ćemo protiv Grčke biti jači, vratiće nam se dva najbolja fudbalera, Jovetić i Savić, ali mislim da i bez njih imamo dobre šanse da pobijedimo Jeremeniju. Daću sve od sebe, kao i uvijek, baš kao i moji saigrači", zaključio je Đurđević.

Bonus video: