Barselona ostaje u Španiji, Mesiju doživotni ugovor

"Nijednog trenutka nećemo ugroziti klub. Mi ćemo uvijek biti prvi u odbrani interesa. Naš, a i interes La Lige, je da Barselona ostane tu gdje je", rekao je Bartomeu
2 komentar(a)
Bartomeu, Foto: Shutterstock
Bartomeu, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.10.2017. 13:09h

Leo Mesi je produžio ugovor sa Barselonom u junu, samo se traži datum i pravo vrijeme da se upriliči svečana ceremonija, rekao je izvršni direktor kluba Oskar Grau, na današnjoj Generalnoj skupštini.

"To je završena stvar, ali mi želimo više - Mesiju ćemo ponuditi doživotni ugovor, jer želimo da on i po završetku karijere ostane u klubu. Leo je došao kao dječak, on je simbol Barselone. Mi želimo to da ozvaničimo", kazao je Grau.

Komplikovana politička situacija u Španiji odražava se i na fudbal, ali status Barselone u okviru španskog šampionata se neće promijeniti, bez obzira na epilog, kazao je predsjednik kluba Đozep Bartomeu.

On je kazao da će Barsa ostati u okviru La Lige i ako Katalonija postane nezavisna.

"Nijednog trenutka nećemo ugroziti klub. Mi ćemo uvijek biti prvi u odbrani interesa. Naš, a i interes La Lige, je da Barselona ostane tu gdje je", rekao je Bartomeu.

On je kazao i da je klub finansijski stabilan, te saopštio da predviđeni prihod u sezoni 2017/18 iznosi 897 miliona eura.

Bonus video: