FS Turske dozvolio klubovima transfere ukrajinskih igrača i stranaca iz ruske lige

"Završili smo posao sa Fifom i Uefom i otvorili mogućnost za kratkoročne ugovore sa tim fudbalerima", navodi se u saopštenju TFF

2631 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fudbalski savez Turske (TFF) dozvolio je svojim klubovima da dovode igrače iz ukrajinskih klubova i strane igrače koji igraju u ruskoj ligi, sa kojima mogu da potpišu kratkoročne ugovore.

Kako su danas prenijeli turski mediji, TFF je promijenio pravila kako bi omogućio transfere, u skladu sa odlukom Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) od 7. marta, poslije ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Turski klubovi će do 7. aprila moći da registruju igrače iz ukrajinskih klubova i strane fudbalere koji igraju u ruskoj ligi, koji su registrovani za takmičarsku sezonu 2021/2022.

"Završili smo posao sa Fifom i Uefom i otvorili mogućnost za kratkoročne ugovore sa tim fudbalerima", navodi se u saopštenju TFF.

Svi igrači i treneri koji rade u Fudbalskom savezu Ukrajine su automatski suspendovani do kraja sezone u Ukrajini, 30. juna, a Fifa je takođe dozvolila stranim igračima i trenerima koji rade u Rusiji da jednostrano suspenduju ugovore o radu.

Suspenzija ugovora znači da su treneri i igrači bez ugovora do 30. juna i imaju slobodu da potpišu ugovore sa nekim drugim klubom bez posljedica, navela je Fifa.

Bonus video: