Mladi protiv Italije, Vukotić obećava: Napašćemo favorita

Mlada fudbalska reprezentacija sjutra od 18.30 sati dočekuje Italiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ulaz na stadion pod Goricom je slobodan

4195 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: FSCG
Nikola Krstović, Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija sjutra od 18,30 sati pod Goricom dočekuje vršnjake iz Italije, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Sokoli" su lišeni rezultatskog imperativa jer iz sedam utakmica imaju isto toliko bodova, dok bi "azuri" pobjedom došli do 16 bodova i preuzeli bi Švedskoj prvo mjesto u grupi.

U taboru naše mlade selekcije ulogu favorita prepuštaju gostima.

"Sigurno da ne možemo da prijetimo Italiji, jer dobro znamo o kakvoj je selekciji riječ. To je skup igrača koji uglavnom igraju u Seriji A i Seriji B, ali ćemo svakako nastojati da nametnemo našu igru. Želimo da odigramo otvoreno, napadnemo rivala. Imamo roster, gdje je malo raspoloženih igrača, ali me raduje što su neki od napadača u dobroj formi i nadam se da će imati pomoć ostatka ekipe da uz maksiamlno angažovanje ostvarimo povoljan rezultat - kazao je Miodrag Vukotić, selektor naše mlade selekcije.

Njegovi izabranici su u Italiji pružili jak otpor.

"Osim Tonalija iz Milana, Italija je došla u najjačem sastavu. Zaista su kvalitetni a recimo špic Luka visok je 201 centimetar, tu su i Kolombo, koji nam je dao gol u prvom meču, Espozito, Belanova, dakle ekipa koja nema lošeg pojedinca. Tim prije je i veća naša želja da ih iznenadimo", kaže Vukotić.

Navijačima će ulaz biti besplatan na stadionu pod Goricom.

"Igrali smo dobro protiv kvalitetnih timova kao što su Švedska, Italija, Irska, stvarali šanse, ali smo bodovno ostali kratki. Žalimo i za bodovima iz nekih utakmica u kojima smo bili bolji, ali su rivali kaznilli naše greške popud duela u Sarajevu sa BiH. Nadam se da ćemo smanjiti greške u odbrani, iskoristiti potencijal u napadu i tako bi mogli do povoljnog rezultata", zaključio je Vukotić.

Veliki izazov utakmica će biti i za sve boljeg Nikolu Janjića, koji je dogovorio transfer iz Sutjeske u Osijek.

"Italija je najkvalitetnija ekipa u grupi. Riječ je o igračima koji igraju u najjačim ligama, posebno u Seriji A, gdje su čak standardni i igraju po 90 minuta. Međutim, pokazali smo da imamo kvalitet, nosili se dobro sa svima, ali su naši rivali u pojedinim mečevima znali da kazne neke naše greške ili pad pažnje u finišu. Mi smo i na gostovanju Italiji imali dobru igru, poraženi smo minimalnim rezultatom i vjerujem da i u Podgorici možemo protiv istog rivala ostaviti dobar utisak. Ne treba poseban motiv kada igrate protiv takvih selekcija kao što je Italija. Sigurno da će biti dosta menadžera, a nadam se i svakako dosta dobroj posjeti, što će biti dodatni motiv. Mada svaki meč za Crnu Goru nosi posebnu draž i naravno da ću nastojati da dam svoj maksimum", naglasio je Janjić.

Ispred njega u špicu će igrati njegov imenjak Krstović.

"Spremili smo se mada će mnogi biti iznenađeni formacijom i sastavom. Pozitivnom raspoloženju doprinosi podatak da imamo dosta veoma raspoloženih igrača u napadu, i uz neke korekcije u odbrani vjerujem da ćemo djelovati dobro na terenu. Znamo koliko je Italija kvalitetna ekipa, a mi, iako smo igrali "toplo-hladno" u ovim kvalifikacijama, smatram da možemo napraviti podvig i savladati ih. Motiv je tim veći jer bi to bila najveća pobjeda mlade selekcije, jer Italija jeste sila. To je svima poznato. No, obećavamo napadačku igru i sigurno ćemo pokušati da ih iznenadimo.

Napadač Dunajske Strede će se, kao i Janjić, već od subote pridružiti A timu na pripremama za duel sa Grčkom (ponedjeljak).

"To je dodatni motiv da radim još više i naravno da je poseban osjećaj biti dio A selekcije, dijeliti svlačionicu sa igračima poput Savića, Jovetića, Vujačića, sa kojim sam bio u Zeti. To su veliki igrači, bio sam već kod njih i jedva čekam da da uz njih napredujem i dodatno učim", zaključio je Nikola Krstović.

Bonus video: