Izdanje za zaborav i nastavak loše serije

"Sokoli" izgubili 1:0, u ponedjeljak duel sa Grcima

16108 pregleda 36 reakcija 16 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora je izgubila u Jerevanu od Jermenije 1:0 u prijateljskom meču i nastavila lošu seriju rezultata.

U fudbalu, kada ne pobjeđujete, kada ne pobjeđujete često, ili još gore, kada gubite, o ma kakvim se utakmicama radilo, pod velikim ste rizikom da prihvatite gubitnički mentalitet.

Na posljednjih 11 utakmica, od marta prošle godine, za 12 mjeseci, Crna Gora je pobijedila samo Gibraltar, četiri puta je remizirala, šest puta izgubila, a negativan niz nije uspjela da prekine u Jermeniji.

Kombinovani tim "sokola" odigrao je utakmicu za zaborav, a selektor Miodrag Radulović teško da je mogao da vidi išta pozitivno na napornom gostovanju u južnom Kavkazu.

U ponedjeljak u Podgoricu stiže Grčka, Crna Gora će biti igrački jača, ali i pod nekom vrstom rezultatskog imperativa u prijateljskom meču, da napokon uz dobar rezultat uđe u takmičarske mečeve Lige nacija.

ZASLUŽENA POBJEDA JERMENA

I domaćin je bio u lošoj seriji, na prethodnih 10 utakmica takođe je dobio jedan meč (Rumuniju), ali je Hoakin Kaparos, Španac na klupi Jermenije, uspio ovu utakmicu bolje da iskoristi.

Crna Gora je počela u sastavu koji prvi put igra zajedno, sa Šipčićem koji je debitovao, Tomaševićem sa kapitenskom trakom.

Jermeni, takođe u kombinovanom sastavu, ali u protokolu sa svom trojicom igrača koji su prije pet i po godina šokirali Crnu Goru u Jerevanu i od 0:2 preokrenuli na 3:2 (Grigorjan, Gazarjan i Harojan).

Jermeni su bolje počeli, desno krilo Bajramjan, fudbaler Slovana iz Bratislave, dva puta je unio pometnju u naše redove, Crna Gora se stabilizovala tek nakon 15. minuta, kada je nakon lijepe akcije Marka Vukčevića i Marušića pokušao Osmajić.

Ili, bolje rečeno, činilo se da se stabilizovala, jer je već u 19. minutu Jermenija povela, nakon klasične individualne greške - prekratka povratna lopta Radunovića, Šipčić je pokušao, ali nije uspio da ga ispravi, a Bičahčian, napadač poljskog Pogon Šćećina, bio je neumoljiv sa ivice šesnaesterca - od stative, u Mijatovićevu mrežu.

Zasluženo vodstvo Jermena, koji su bolje ušli u meč, nošeni lijepom podrškom oko 4.000 navijača na Republičkom stadionu, gdje su ton navijanju davale, kako nam je saopštio domaćin, dvije odvojene i suprotstavljene frakcije.

Jedna od njih, na južnoj tribini, istakla je veliku karikaturu Henriha Mhitarijana, najboljeg jermenskog fudbalera svih vremena, koji se prije 20 dana oprostio od nacionalnog tima.

Ali, za ovakavu Crnu Goru, oslabljenu, ali i nepovezanu, smušenu, Jermenima nije trebao Mhitarijan.

Dvije ubačene lopte iz prekida Jankovića, traljav udarac Radunovića, uz mnogo indisponiranih pojedinaca i Jermene koji su konstantno prijetili - očajno poluvrijeme odigrao je sastav Miodraga Radulovića.

TRI ŠANSE SA IGRAČEM VIŠE

Već od 46. minuta zaigrala su još dva debitanta - Đuranović umjesto Marušića u napadu, Carević umjesto Mijatovića na golu, a ušao je i Raičković umjesto Nikole Vukčevića.

Malo je naša selekcija pomjerila dešavanja na protivničku polovinu, ali su se i Jermeni povukli, čekajući šansu za kontru - tek, u drugom poluvremenu prijateljskog meča, koje je obično “iskidano” izmjenama, nije lako popraviti utisak iz prvog dijela.

Tek u finišu, kada su Jermeni ostali bez isključenog Mkrtsjana, Crna Gora je uspjela da stvori šanse.

Promašio je Đuranović, onda Osmajić, pa Đurđević u sudijskoj nadoknadi.

Iz utakmice koja se neće dugo pamtiti treba konstatovati i debi defanzivca Sutjeske Erakovića koji je ušao u 64. minutu.

JERMENIJA - CRNA GORA 1:0 (1:0)

Jerevan - Republički stadion “Vazgen Sargsjan”. Gledalaca: 4.000. Sudija: Andris Tremanis (Letonija). Strijelac: Bičahčjan u 19. minutu. Žuti kartoni: Mkrtsjan (Letonija), N. Vukčević (Crna Gora). Crveni karton: Mkrtsjan (Jermenija) u 83. minutu.

Jermenija: Jurčenko, K. Hovhanisjan (81. Terterjan), Mkrtsjan, Harojan, A. Hovhanisjan, Barsegjan (89. Harutjunjan, Udo (86. Grigorijan), Spertsjan, Bajramjan (59. Avanesjan), Bičahčjan (69. Serobjan), Vardanjan (56. Gazarjan).

Crna Gora: Mijatović (46. Carević), Vujačić (77. Ivanović), Šipčić, Tomašević, M. Vukčević, N. Vukčević (46. Raičković), Janković (64. Eraković), Radunović, Marušić (46. Đuranović), Osmajić, Đorđević.

Bonus video: