Italijani u nevjerici, Manćini: Nešto nevjerovatno se dogodilo...

"Azura" nije bilo ni u Rusiji 2018, a prethodno su na šampionatima u Brazilu 2014. i Južnoj Africi 2010. ispadali u grupnoj fazi

12323 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prošlog ljeta su bili na krovu Evrope, sada su na dnu - italijanski fudbaleri i drugi put zaredom neće igrati na Svjetskom prvenstvu, nakon što su šokantno izgubili od Makedonije 1:0 u Palermu u meču polufinala baraža za Mundijal.

"Azura" nije bilo ni u Rusiji 2018, a prethodno su na šampionatima u Brazilu 2014. i Južnoj Africi 2010. ispadali u grupnoj fazi.

Može i ovako - posljednji meč na najvećoj svjetskoj sceni odigrali su 15. juna 2014. protiv Engleske prije 2.839 dana, a posljednja utakmica u eliminacionoj fazi bila im je finale 2006. i pobjeda nad Francuskom prije 5.737 dana.

Kakav je to udarac za takvu fudbalsku naciju, koja je prije samo nekoliko mjeseci bila u EURO euforiji, kakav šamar za Roberta Manćinija, koji je uoči baraža rekao da nije cilj da se plasira na Mundijal, već da ga osvoji.

"Malo je reći da sam razočaran, ovo mi je najveće razočaranje u karijeri. Ne znam šta da kažem. Nešto nevjerovatno se dogodilo. Zaslužili smo da budemo evropski prvaci, večeras nije bilo sreće. Tako je kako je. Žao mi je igrača", kratko je prokomentarisao Manćini.

Logično je bilo pitanje da li ostaje selektor.

"Nije vrijeme da se priča o mojoj budućnosti. Vidjećemo sve. Siguran sam da ovaj tim ima veliku budućnost. Podržavam ove momke više nego ikad", kazao je Manćini.

"Ovo je bolno, nismo imali sreće, ali jasno je da je nešto nedostajalo. Pravili smo greške u grupi, platili smo večeras za sve. Mora se dalje, nadam se da će nam ovo dati energiju da krenemo ponovo. Moramo sada da mislimo na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", kazao je Đorđo Kjelini.

Bonus video: