Urugvaj i Ekvador u Kataru, Peru najbliži plej-ofu, Kolumbija se nada

Pred posjlednje kolo, za mjesto u plej-ofu protiv predstavnika Azije (Australija ili UAE) se bore Peru, Kolumbija i Čile

6900 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Urugvaja, Foto: Reuters
Fudbaleri Urugvaja, Foto: Reuters

Poslije Brazila i Argentine, plasman na Mundijal iz Južne Amerike izborili su Urugvaj i Ekvador.

Urusi su do Katara došli pobjedom kod kuće nad Peruom (1:0), dok je Ekvador poražen u Paragvaju (3:1) ali ga taj poraz nije koštao plasmana zbog rezultata u ostalim mečevima.

Pred posjlednje kolo, za mjesto u plej-ofu protiv predstavnika Azije (Australija ili UAE) se bore Peru, Kolumbija i Čile.

Peruanci imaju meč loptu na svom terenu protiv otpisanog Paragvaja, Kolumbijci se nadaju da Paragvaj neće izgubiti, a da će oni pobijediti u Venecueli. Najmanje šanse ima Čile kojem je potrebno da Peru i Kolumbija ne pobijede u preostalim mečevima, a da on savlada Urugvaj.

Urugvajce je do treće vezane pobjede pod vođstvom novog selektora Dijega Alonsa, koji je nedavno naslijedio legendarnog Oskara Tabareza, odveo vezista Flamenga Đorđijan De Araskaeta, koji je pogodio u 42. minutu - ubacio je loptu u gol nakon što je Himenes pogodio stativu.

Ekvador je poražen, ali su ga u Katar odvele pobjede Urugvaja i Brazila nad Čileom 4:0.

Brazilci su dominirali, Nejmar u 44. iz penala, Vinisijus u prvom minutu sudijskog dodatka prvog dijela, te Kutinjo u 72. iz penala i Rišarlison u 90+1. minutu vodili su "selesao" do novog ubjedljivog trijumfa.

Brazil - Čile 4:0 (2:0)

Nejmar 44. penal, Vinisijus 45+1, Kutinjo 72. penal, Rišarlison 90+1.

Kolumbija - Bolivija 3:0 (1:0)

Dijaz 39, Borha 72, Uribe 90.

Paragvaj - Ekvador 3:0 (2:0)

Morales 10, Hinkapi 45+6, Almiron 54. - Kaisedo 85. penal

Urugvaj - Peru 1:0 (1:0)

De Araskaeta 42.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: