Makedonci poručuju: Možemo da pobijedimo i Portugal

Sjeverna Makedonija će put u Katar tražiti protiv Portugala koji je u Portu pobijedio Tursku sa 3:1. Finalni susret na rasporedu je 29. marta takođe na Dragao stadionu

7094 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pobijedili smo na italijanski način protiv Italijana, kazao je selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski nakon što je njegova ekipa pobijedila Italiju sa 1:0 u polufinalu plej-ofa za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

"Pobijedili smo na italijanski način protiv Italije, golom iz samo dva udarca. Jako sam zadovoljan ovom pobjedom, ponosan sam na ove momke," kazao je makedonski strateg nakon senzacionalne pobjede.

Italija je dominirala cijeli susret, "azurri" su uputili čak 32 udarca, imali su i 16 kornera...

Junak susreta postao je Aleksandar Trajkovski pogodivši za 1:0 u drugoj minuti nadoknade.

"Jako sam sretan zbog Trajkovskog. Utakmica je pripremljena na ovaj način, znali smo da je Italija odlična ekipa, ali igrali smo kako treba. Znamo svoje kvalitete. Prije utakmice rekao sam dečkima da se zabavljaju i oni su upravo to i učinili", kazao je Milevsku.

Sjeverna Makedonija će put u Katar tražiti protiv Portugala koji je u Portu pobijedio Tursku sa 3:1. Finalni susret na rasporedu je 29. marta takođe na Dragao stadionu.

Makedonci će u Portu biti jači za vezistu Napolija Elifa Elmasa.

"Elmas će se vratiti za finale i daće nam dodatnu snagu," poručio je Milevski.

Makedonski kapitan i igrač zagrebačkog Dinama Stefan Ristovski vjeruje u juš jedno čudo

"Još sam u šoku, presrećan sam pobjedom i očekujem sjajan doček po povratku u Sjevernu Makedoniju. Možemo li da pobijedimo Portugal? Da, možemo. Učinićemo sve da pobijedimo," poručio je Ristovski.

Bonus video: