"Metak" za Jilmaza: Turski navijač pucao u televizor nakon promašenog penala

Turci, poznati kao frenetični navijači, sigurno su promašaj Jilmaza doživjeli na poseban način, a jedan od njih je uradio nešto nezamislivo - interenetom kružiti snimak na kom jedan od navijača Turske iz pištolja puca u televizor gledajući Jilmazov šut

11976 pregleda 2 komentar(a)
Burak Jilmaz, Foto: Reuters
Burak Jilmaz, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Turske izgubila je sinoć od Portugala 3:1 u polufinalu plej-ofa za Mundijal, eliminisana je od favorita.

Možda bi sve bilo drugačije da je Burak Jilmaz u finišu meča kod 2:1 za domaćina iskoristio penal za 2:2 - poslao je loptu preko prečke, a Portugalci u posljednjim trenucima ovjerili prolaz u finale.

Turci, poznati kao frenetični navijači, sigurno su promašaj Jilmaza doživjeli na poseban način, a jedan od njih je uradio nešto nezamislivo - interenetom kružiti snimak na kom jedan od navijača Turske iz pištolja puca u televizor gledajući Jilmazov šut.

Držao je uperen pištolj do se Jilmaz zalijetao, a kada je promašio - opalio je i to baš kada je kamera zumirala fudbalera.

Iskusni napadač se izvinio nakon meča i najavio oproštaj od nacionalnog tima.

"Sanjaću ovaj penal svake noći do kraja mog života. Žao mi je, šta drugo da kažem. Ovo je bio moj posljednji meč za reprezenetaciju. Nisam želio da odem na ovaj način, ali nosio sam ovaj dres ponosno", rekao je napadač Lila.

.

Bonus video: