Carević: Srećan sam i ponosan zbog debija, kao tim možemo mnogo bolje

"Srećan sam i ponosan zbog debija, sa jedne strane i zadovoljan, ali s druge ne mogu da budem. Nisam primio gol, imao sam neke odbrane, bio sam siguran sa loptom u nogama. Ali, kao ekipa sigurno da možemo mnogo bolje. Ostavili smo lošiji utisak, treba da se ispravimo protiv Grčke", kazao je golman Barselone i nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Crne Gore

4428 pregleda 2 komentar(a)
Lazar Carević na meču sa Jermenijom, Foto: FSCG
Lazar Carević na meču sa Jermenijom, Foto: FSCG

Lazar Carević imao je pomiješana osjećanja nakon meča Jermenija - Crna Gora.

Upisao je debi za nacionalni tim, imao dobrih 45 minuta, ali - na kraju poraz od 1:0.

Ukupna slika, nepovoljna.

"Srećan sam i ponosan zbog debija, sa jedne strane i zadovoljan, ali s druge ne mogu da budem. Nisam primio gol, imao sam neke odbrane, bio sam siguran sa loptom u nogama. Ali, kao ekipa sigurno da možemo mnogo bolje. Ostavili smo lošiji utisak, treba da se ispravimo protiv Grčke", kazao je golman Barselone i nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Crne Gore.

Duel sa Grčkom je u ponedjeljak.

"U drugom poluvremenu protiv Jermenije smo bili hrabriji, napadali smo, ali nismo došli do gola. Moramo da nastavimo da radimo, sada će sa nama biti glavni igrači, pa se nadamo boljoj igri i rezultatu protiv Grčke", ističe Carević.

Koliko može Crna Gora?

"Kad smo u punom sastavu možemo mnogo, to se vidjelo i na mečevima sa Turskom i Holandijom. Moramo da se borimo na svakom meču, protiv najvećih timova da igramo sa mnogo većom željom od njih. Vjerujem da će biti tako i da ćemo u junu u Ligi nacija imati šta da kažemo".

Carević je već skoro četiri godine član Barselone. Prošao je i omladinski tim, brani za B sastav, a trenira na prvom ekipom.

Kakva je atmosfera u Kataloniji nakon serije dobrih rezultata

"Bolje je od kada je došao Ćavi, sve je krenulo... Zadovoljni smo svi. Ja sam na treninzima sa prvim timom, nekada na klupi, branim za B tim u kome se rotiramo nas dvojica. Borim se...", rekao je 23-godišnji golman.

Carević je sa Barsom pod ugovorom do 2023. godine.

"Kada sam produžavao ugovor to je bila tada najbolja stvar za mene, da li je ispravno - vidjećemo. Zadovoljan sam što sam u tako velikom klubu, nije mala stvar iz Crne Gore biti član Barselone, biti i dio prvog tima. To je za mene i priprema za ono što slijedi", zaključio je.

Bonus video: