Stop za "azure" pod Goricom, mladi pokazali i karakter i potencijal, šteta što do sada nisu imali ovakav pristup

Izabranici Miodraga Vukotića bili su opasniji od Italijana, na kraju 1:1 nakon golova Rakonjca i Rićija u razmaku od samo dva minuta u finišu prvog poluvremena

19530 pregleda 121 reakcija 11 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore zaustavila je favorizovanu Italiju, u osmom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 1:1 pod Goricom.

Izabranici Miodraga Vukotića su sjajnim pristupom meču iznenadili "azure", pokazali su i karakter i potencijal, čak su i napravili više pravih, fudbalskih stvari u odnosu na renomiranog protivnika.

Takvu želju i motiv nisu imali u većem dijelu dosadašnjeg toka kvalifikacija, zbog kojeg su pretposljednji na tabeli.

Crna Gora - Italija
foto: Sofascore

Duel pod Goricom od prvog minuta se pretvorio u pravu fizičku bitku, zahvaljujući crnogorskim fudbalerima, koji nisu ustuknuli ni za pedalj.

Italijani u prvih pola sata maltene nisu pokazali ništa fudbalsko, a između 15. i 30. minuta igralo se isključivo na italijanskoj polovini.

Nije ni Crna Gora imala prevelikih šansi, ali kada se tako bori, kada se ide naprijed, gol obično stigne kao nagrada.

Postigao ga je sve bolji napadač Čukaričkog, Marko Rakonjac, i to na sjajan način u 37. minutu.

Loptu koja je u visokom luku preletjela italijansku odbranu, koja mu je maltene padala s neba, uspio je da "poklopi" fantastičnim vojel udarcem iz blizine.

Jednu jedinu nepažnju crnogorskog tima u odbrani, samo dva minuta kasnije, Italijani su uspjeli da iskoriste, pokazavši, uostalom, zašto su takmičarski toliko jaki, čak i igraju daleko od renomea.

Babić je nakon centaršuta s desne strane mogao bolje da interveniše, prebacio je loptu glavom na drugu stativu, ona je "pala" pravo na volej veziste Torina Rićija, koji je probio Ivezića.

Postojao je opravdan strah da Crna Gora padne u nastavku, da se "isprazni" nakon sjajnog prvog dijela, ali nije bilo tako.

Izabranici Miodraga Vukotića zadržali su ritam iz prvog dijela, imali su i nerkoliko dobrih akcija, a Italijanima su dozvolili da stvore samo jednu šansu, i to nakon prekida.

Na kraju, 12 šuteva Crne Gore, šest Italije, tri naših u okvir, a "azura" samo jedan.

Samo je posjed lopte od ključnih parametara bio na strani gostiju - 59 odsto, naspram 41.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: