Mesi pogodio protiv Venecuele i poručio: Nakon Mundijala mnoge stvari bi mogle da se promijene

Svjetsko prvenstvo su, ranije, osigurali Brazil, Argentina, Ekvador i Urugvaj, a u Južnoj Americi, u posljednjem kolu, vodiće se velika borba za peto mjesto koje vodi u interkontinentalne kvalifikacije protiv pete reprezentacije iz Azije

6873 pregleda 6 komentar(a)
Leo Mesi, Foto: Reuters
Leo Mesi, Foto: Reuters

U posljednjoj utakmici 17. kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Argentina je u Buenos Ajresu pobijedila Venecuelu sa 3:0.

Utakmica nije imala rezultatsku težinu jer je Argentina već ranije osigurala plasman, dok je Venecuela bila prije utakmice, a i dalje je, na posljednjem mjestu tabele.

Mitska Bombonjera bila je, međutim, puna, a "gaučosi" obradovali navijače.

Trenutak meča bio je gol Lea Mesija u 82. minutu u možda posljednjoj utakmici u dresu reprezentacije u Buenos Ajresu.

"Razmišljam o tome ko nam je prvi naredni suparnik. Dakle, prvo razmišljam o Ekvadoru. Potom o pripremnim utakmicama u septembru i oktobru, a nakon toga ću o Svjetskom prvenstvu. Nakon toga? Ponavljam, ne znam, ali mnogfe stvari bi mogle da se promijene, u zavisnosti od toga kako se završi Mundijal“, rekao je Mesi koji je za Argentinu odigrao četiri Svjetska prvenstva, a 2014. godine u Brazilu je igrao finale u kome je Argentina poražena od Njemačke.

Svjetsko prvenstvo su, ranije, osigurali Brazil, Argentina, Ekvador i Urugvaj, a u Južnoj Americi, u posljednjem kolu, vodiće se velika borba za peto mjesto koje vodi u interkontinentalne kvalifikacije protiv pete reprezentacije iz Azije.

Uz trenutno peti Peru, izglede za dodatne kvalifikacije uoči posljednjih 90 minuta još imaju šesta Kolumbija, te sedmi Čile.

U posljednjem kolu igraju: Peru - Paragvaj, Venecuela - Kolumbija, Bolivija - Brazil, Čile - Urugvaj i Ekvador - Argentina.

Bonus video: