Radulović: Želimo pobjedu, ali nećemo postavljati imperativ pred igrače

"Igraćemo u drugačijem sistemu i potruditi se da odigramo na nivou igara koje smo imali u prošlogodišnjim kvalifikacijama u kojima nije bilo oscilacija i na taj način napravimo dobru uvertira za Ligu naciju”, kazao je Radulović

10153 pregleda 56 reakcija 13 komentar(a)
Radulović, Foto: FSCG
Radulović, Foto: FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Miodrag Radulović vjeruje da će "hrabri sokoli" sjutra (20) protiv Grčke odigrati bolje nego prije tri dana protiv Jermenije i napraviti lijepu uvertiru pred jun i početak Lige nacija.

Radulović je kazao da ekipa želi pobjedu, te da bi šansu mogli da dobiju i igrači iz mlade reprezentacije.

“Pripremamo se da sprovedemo plan koji je definisan za ova dva meča, a to je pružiti šansu igračima sa manjom minutažom i probati igrače koji su prvi put sa nama, kako bi vidjeli njihove mogućnosti. Povratkom Jovetića, Savića i Vešovića, predstavićemo se na drugačiji način u odnosu na onaj u Jerevanu. Igraćemo u drugačijem sistemu i potruditi se da odigramo na nivou igara koje smo imali u prošlogodišnjim kvalifikacijama u kojima nije bilo oscilacija i na taj način napravimo dobru uvertira za Ligu naciju”, kazao je Radulović.

Na klupi Grčke je Gustavo Pojet, ekipa je promijenila stil igre...

“Skautirali smo Grčku. Dobila je novog selektora, koji je donio novosti u tim. Bili su poznati kao ekipa koja je igrala samo iz srednjeg bloka i čekala šansu iz kontri. Ovo je nova Grčka, koja pokušava da kroz igru i posjed kreira šanse, što joj je uspjelo u Rumuniji. Imaćemo šansu da protiv renomirane ekipe pokažemo kvalitet.”

Radulović je najavio da će šansu dobiti i igrači iz mlade reprezentacije.

“Nikako ne potcjenjujem takmičarski aspekt jer želimo dobru uvertiru za jun, ali ćemo pružiti priliku igračima iz mlade selekcije. Možda su i ranije zaslužili šansu, ali je ovo prava šansa da pokažu da možemo da računamo na njih.”

Ostaje žal što u Jerevanu nije ostvaren bolji rezultat.

“Stvorili smo četiri prilike i morali smo da damo gol. U tom slučaju sve bi bilo drugačije. Međutim, poraz je pokvario i ono dobro što smo tamo pokazali. Ne smijemo da dopuštamo greške, koje su nam se dešavale u Jermeniji, naročito na ovako visokom nivou. Očigledno kad nismo iskoristili šanse da imamo probleme se realizacijom. Vidjeli ste Makedonci sa 25 metara daju gol, a mi ne sa peterca. Te nijanse moramo da popravimo. Tim u Jerevanu je prvi i vjerovatno posljednji put izašao u tom sastavu. Međutim, utakmica sa Jermenijom je arhivirana, sada se okrećemo Grčkoj.”

Radulović je govorio i o Urošu Đurđeviću koji protiv Jermenije nije bio strijelac, a onda je postigao dva pogotka za Sporting iz Hihona.

“Mi ga ovdje repetiramo, a on tamo puca. Ne postavljamo mu ultimatum za gol. On igra za ekipu i sigurno niko ne bi od njega bio srećniji da postigne gol. Neka u junu prekine post i svi ćemo biti zadovoljni”, istakao je Radulović i poručio:

“Želimo pobjedu, ali nećemo postavljati imperativ pred igrače. Imperativ će biti u junu kada se igra za bodove i za plasman.”

Bonus video: