Pojet: Što teže - to bolje za nas; Cimikas: Još se navikavamo na ideje novog selektora

"Crna Gora igra u posljednje vrijeme u drugačijem sistemu, mijenjala je u posljednjoj liniji. Ne znam da li će tako biti i u duelu protiv nas", rekao je Urugvajac

4894 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fudbalski savez Grčke
Foto: Fudbalski savez Grčke

Grčka fudbalska reprezentacija je na novom početku - sa Gustavom Pojetom koji je od februara na klupi Helena očekuje se da nacionalni tim izađe iz krize.

Urugvajac je debitovao u petak pobjedom nad Rumunijom u Bukureštu (1:0), taj rezultat mu daje optimizam pred sjutrašnje gostovanje u Podgorici protiv Crne Gore (20 sati).

"Očekujem težak meč, pravi izazov protiv tima koji kao domaćin sigurno želi da ostavi dobar utisak i uradi sve da pobijedi", rekao je Pojet na pres konferenciji.

"Vjerujem da će naš protivnik igrati u najjačem sastavu i vjerujte mi - što teže bude, to je bolje po nas, jer nam trebaju takve provjere. Kratko smo zajedno, i dalje u djelo sprovodimo određene ideje", istakao je 54-godišnji trener rođen u Montevideu.

Pojet zna dosta o crnogorskoj selekciji.

"Tu su Stefan Savić, Stevan Jovetić... Vidim i da su spremni, da će igrati. Crna Gora igra u posljednje vrijeme u drugačijem sistemu, mijenjala je u posljednjoj liniji. Ne znam da li će tako biti i u duelu protiv nas. Ovo je pripremna utakmica, proba za takmičarske duele i svi selektori žele da probaju više varijanti. Bićemo spremni na sve - imamo još jedan trening do meča, adaptiraćemo se i tokom same utakmice", poručio je Pojet, kojem je Grčka prvi selektorski posao u karijeri.

"Poznajem dobro grčki fudbal, radio sam ranije u AEK-u, to mi dosta znači. Ali, debitant sam među selektorima, iskreno vam kažem da i dalje učim u ovom poslu", istakao je nekadašnji vezista Čelsija i Totenhema.

Fudbalska reprezentacija Grčke
foto: Fudbalski savez Grčke

Kada se pomene crnogorski fudbal, to Pojeta asocira na period kada je postojala Jugoslavija.

"Ja dolazim iz male zemlje od tri i po miliona stanovnika i ponosan sam na to. Crna Gora je još manja, mnogo manja, a dala je toliko velikih fudbalera. Morate da budete ponosni što je tako", zaključio je Pojet.

I lijevi bek Liverpula Kostas Cimikas očekuje komplikovan zadatak pod Goricom.

"Polako se upoznajemo sa idejama novog selektora i ova dva meča su veoma važna. Pobijedili smo u Rumuniji, odigrali dobru utakmicu, želimo da slično bude i protiv Crne Gore. Neće biti lako, znamo da kompletna Crna Gora ima kvalitet i biće velika borba. Radujemo se tome", rekao je Cimikas.

Bonus video: