Drugi debi Kristijana Eriksena: Bilo je skoro perfektno

Iskusni vezista nakon devet mjeseci zaigrao za reprezentaciju Danske i odmah postigao gol

3753 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iza Kristijana Eriksena je najteži period u životu i u karijeri, sada je valjda vrijeme da opet uživa u fudbalu.

Nakon svega što je prošao od ljetos, kada je kolabirao na meču Danske i Finske tokom Evropskog prvenstva, početak 2022. je kao iz bajke za iskusnog vezistu - počeo je da igra u Brentfordu, a sada se vratio i u reprezentaciju.

I odmah po povratku pokazao koliko je nedostajao saigračima. Danci su, istina, poraženi od Holandije rezultatom 4:2 u prijateljskoj utakmici u Amsterdamu, a Eriksen je ušao na startu drugog poluvremena i već u 48. minutu u svom stilu perfektnim udarcem u dalji ugao zatresao mrežu "lala".

Dobio je ovacije publike koja ga poznaje jako dobro, jer je od 2010. do 2013. nosio dres Ajaksa.

Bio je domaćin na tadašnjoj "Amsterdam areni", sada ta arena nosi ime slavnog Johana Krojfa.

"Tražio sam loptu, želio sam taj gol i bio sam srećan kada mi je bila blizu. Nisam mogao da poželim bolji povratak u nacionalni tim. Bilo je skoro perfektno, sve sem rezultata", rekao je Eriksen.

Ako ovako nastavi, predstavljaće veliko pojačanje za Dansku.

"Kada sam se vratio na teren, rekao sam da mi je cilj da budem spreman za Mundijal. Ali, ispred mene je mnogo posla, ne zavaravam se da je sve idealno. Nije, znam da mogu još mnogo da napredujem", istakao je Eriksen.

Ako želi na Mundijal, onda je igranje u Premijer ligi najbolji trening i odgovor na pitanje da li Eriksen fizički može da dođe do potrebnog nivoa.

Posljednja dva meča u dresu Brentforda je igrao po 90 minuta, bio i jedan od najboljih igrača svoje ekipe u pobjedama nad Noričom i Barnlijem.

Eriksen je sinoć zaigrao za reprezentaciju nakon tačno 287 dana...

Bonus video: