Muke za rumunskog sudiju: Hacegan hitno operisan

„Osjetio je bol u grudima, a kako je i sam doktor, znao je šta znače ti simptomi. Sam je otišao u bolnicu, gdje mu je na EKG utvrđeno začepljenje vena i odmah mu je ugrađen stent”, rekla je osoba bliska najboljem rumunskom arbitru

1812 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedan od najboljih evropskih sudija, Ovidiju Hacegan, hitno je operisan u Temišvaru zbog srčanih problema.

Rumunski arbitar se vratio iz Saudijske Arabije, gdje je sudio nekoliko mečeva, i trenirao je za nastavak domaćeg šampionata.

„Osjetio je bol u grudima, a kako je i sam doktor, znao je šta znače ti simptomi. Sam je otišao u bolnicu, gdje mu je na EKG utvrđeno začepljenje vena i odmah mu je ugrađen stent”, rekla je osoba bliska najboljem rumunskom arbitru.

Nakon što je sam došao do bolnice u rodnom Aradu, hitno je prebačen u Temišvar, jer je u tom gradu jedina bolnica u tom dijelu Rumunije koja sprovodi intervencije na srcu.

„Dovezen je iz Arada u ozbiljnom stanju. Odmah je uveden u operacionu salu, na angiografiji smo otkrili začepljenu arteriju i stavili stent. U stabilnom je stanju, ali vidjećemo šta će se dešavati dalje s njegovom karijerom. Svjestan je, komunicira, u veoma dobrom je stanju i uskoro će i hodati. Kod akutnih miokardnih infarkta stopa smrtnosti je oko 10 odsto. Ako pacijent dođe na vrijeme, prognoze su mnogo bolje”, rekao je načelnik bolnice u Temišvaru, dr Luka Konstantin Tudor.

Hacegan je sudio na dva evropska prvenstva, dijelio pravdu na 39 utakmica Lige šampiona, između ostalih i u četvrtfinalu između Mančester sitija i Borusije Dortmund u sezoni 2020/2021.

Čovjek iz Arada je bio na centru i na 29 utakmica Lige Evrope, a posljednji put prije 10-ak dana u revanšu osmine finala Liona i Porta. U tom takmičenju je sudio dva polufinala.

Bonus video: