Eriksen na mjestu na kome je pobijedio smrt: Biće to poseban meč

Ovo će Eriksenu biti prvi nastup na "Parkenu", nakon što je u junu prošle godine tokom utakmice prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva protiv Finske doživio srčani udar

6090 pregleda 1 komentar(a)
Eriksen, Foto: Reuters
Eriksen, Foto: Reuters

Danski fudbaler Kristijan Eriksen biće kapiten selekcije u predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Srbije, rekao je danas selektor Danske Kasper Hjulmand.

Ovo će veznom fudbaleru biti prvi nastup na stadionu "Parken" u Kopenhagenu, nakon što je u junu prošle godine tokom utakmice prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva protiv Finske doživio srčani udar.

"Biće to sigurno posebno za mene, jer nisam bio na "Parkenu" otkad se to dogodilo. Sada se veoma radujem što ću se vratiti na teren ovdje i što sam ponovo fudbaler", rekao je Eriksen.

Zahtjev da se kapitenska traka da 30-godišnjem fudbaleru, uputio je rezervni kapiten Kasper Šmajhel (u odsustvu Simona Kjera).

Eriksen je krajem januara nastavio fudbalsku karijeru, pošto je potpisao ugovor sa Brentfordom, a za selekciju Danske je u subotu postigao gol u prijateljskom meču protiv Holandije (2:4).

Meč Danske i Srbije na programu je u utorak od 18.00.

Obje selekcije su ranije osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Bonus video: