UEFA planira dvije specijalne pozivnice u Ligi šampiona

UEFA želi da nagradi klubove koji su bili uspješni u takmičenjima u periodu od pet godina, uoči sezone u koju bi bili pozvani

1837 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) razmatra da ponudi dva mjesta u Ligi šampiona klubovima na temelju "istorijih zasluga", po sastavu specijalne pozivnica, tvrdi španska Marka.

Zamjenik generalnog direktora Uefe Đorđo Marketi rekao je da UEFA razmišlja o pozivnici za dva kluba koji se ne bi plasirali u Ligu šampiona, ali da odluka o tome neće biti donijeta prije 2024. godine.

UEFA želi da nagradi klubove koji su bili uspješni u takmičenjima u periodu od pet godina, uoči sezone u koju bi bili pozvani.

Na primjer, ako Čelsi nije među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi i ne izbori plasman u Ligu šampiona, a osvojio je to takmičenje u posljednjih pet godina, UEFA bi mu dala pozivnicu.

Dodatno mjesto mogao bi da izbori klub koji se iz pete najjače lige prema Uefinom koeficijentu nije kroz svoju ligu plasirao u najjače evropsko takmičenje, a za sada je to ili portugalska ili francuska liga.

Bonus video: