Novica Eraković: Nije očekivao poziv, a sada se o njemu priča

Vezista Sutjeske Novica Eraković, neočekivani debitant u dresu reprezentacije Crne Gore, asistirao za pobjedu protiv Grčke, za “Vijesti” govori o utiscima nakon prvih mečeva u nacionalnom timu

7589 pregleda 11 komentar(a)
Ostavio dobar utisak: Novica Eraković, Foto: FSCG
Ostavio dobar utisak: Novica Eraković, Foto: FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović iskoristio je prijateljske susrete sa Jermenijom i Grčkom da isproba neke nove igrače i proširi roster uoči junskih utakmica u Ligi nacija.

Šansu kod Radulovića u prethodna dva meča dobili su Nikola Janjić, Meldin Drešković, Novica Eraković, Lazar Carević, Nikola Krstović, Marko Rakonjac, Nikola Šipčić i Uroš Đuranović. Posebno se istakao vezista Sutjeske Eraković, asistent Milutinu Osmajiću kod jedinog pogotka na utakmici sa Grcima.

Eraković (22 godine) igra sjajno u drugom dijelu sezone u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi, jedan je od najboljih igrača Sutjeske, a sa dobrim izdanjima nastavio je i u dresu nacionalnog tima. Debitovao je u porazu (1:0) od Jermenije kada je u 63. minutu zamijenio Marka Jankovića, da bi tri dana kasnije u igru ušao na poluvremenu umjesto Stevana Jovetića i postao jedan od najzaslužnijih za prvu pobjedu Crne Gore u prijateljskim utakmicama od 2019. godine.

”U dobroj sam formi, nadao sam se da ću opravdati očekivanja selektora i odigrati dobro ove utakmice. Presrećan sam. Nevjerovatan osjećaj je debitovati za nacionalni tim, ostvario sam dječački san. Srećan sam zbog debija, ali žalimo zbog poraza u Jerevanu. U Podgorici smo se iskupili, a ja sam uspio da asistiram Osmajiću. U dobrom raspoloženju dočekujemo utakmice u Ligi nacija”, kazao je Eraković za “Vijesti”.

U prošlom ciklusu je odigrao šest mečeva za mladu reprezentraciju Crne Gore, ali je pomalo iznenađujuće dobio poziv u seniorsku selekciju.

”Postojao je nagovještaj, ali poslije kiksa sa Petrovcem (1:1) nisam očekivao poziv, niti sam razmišljao o tome. Remizirali smo u šampionatu, bio sam zbog toga neraspoložen, a onda me je poziv selektora obradovao”, priča Eraković.

A u reprezentaciji 22-godišnjak je imao priliku da prvi put igra sa velikim zvijezdama poput Jovetića, Stefana Savića...

”Prelijep osjećaj je dijeliti svlačionicu prije svega sa takvim ljudima, a onda igračkim veličinama. Postojao je mali pritisak u smislu da li ću odigrati dobro kao što je Jovetić odigrao prvo poluvrijeme sa Grcima, jer sam ušao umjesto njega. Ispostavilo se da je bila odlična izmjena. Imao sam podršku selektora i saigrača i sve je ispalo kako treba. Sigurno da mi znači podrška iskusnih igrača. Osjećali smo se kao da smo tu nekoliko godina”, priča Eraković.

Dupla kruna, pa Liga nacija: Erakovićev idealni plan

Naredni reprezentativni izazovi su u junu, kada je na rasporedu Liga nacija. Crna Gora će odigrati dva meča sa Rumunima, te po jedan sa Finskom i Bosnom i Hercegovinom. Do tada će Eraković sa Sutjeskom pokušati da osvoji duplu krunu. Nikšićani u Telekom 1. CFL imaju 11 bodova više od Budućnosti, a plasirali su se u polufinale Kupa.

”I trener i uprava Sutjeske imaju povjerenje u mene. U drugom dijelu sezone sam to opravdao. Stekao sam rutinu, ušao u dobru formu i to krunisao pozivom u reprezentaciju. Očekujem da ću u istom stilu završiti sezonu i da ćemo osvojiti duplu krunu. Moje je da nastavim da radim u klubu, a selektor će to prepoznati. Nadam se da ćemo sarađivati u junu”, zaključio je Eraković.

Bonus video: