Sutjeska u Baru, Savović: Idemo na pobjedu, meč protiv Čukaričkog je priprema za Evropu

Nastavlja se domaći šampionat, a lider Sutjeska sjutra (18) gostuje Mornaru u Baru

3391 pregleda 4 komentar(a)
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG

Reprezentativna pauza je gotova, pa se sjutra nastavlja takmičenje u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi.

Na programu je 27. kolo, posljednje u trećem krugu, a lider prvenstva, Sutjeska gostuje Mornaru (18 h) u Baru.

Ekipa Milije Savovića je u prethodnom kolu remizirala u Nikšiću sa Petrovcem (1:1), ali je i pored toga uspjela da uveća prednost u odnosu na Budućnost, koja sada iznosi 11 bodova.

"Očekujemo težak meč. Mornar je izuzetno kvalitetna ekipa. U posljednje vrijeme su u rezultatskoj krizi, ali sigurno su ovu pauzu iskoristili da se stabilizuju i da probaju da prekinu loš niz. Mi idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo igrati dobro, kao i prošlog puta u Baru kada smo pobijedili 2:0", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Milija Savović.

U prvoj postavi Sutjeske u drugom dijelu sezone ustalio se Filip Mitrović, koji je pokrivao poziciju desnog beka.

"Idemo na pobjedu. Mislim da teren zbog kiše neće biti idealan za igru, što nama ne odgovara. Ali kako nama, tako i njima. Očekujem dobar meč i pobjedu. Zadovoljan sam kako sam odigrao u posljednje vrijeme. U službi sam ekipe. Bitno je da igramo dobro, a pojedinci će iskakati", kazao je Mitrović.

Sutjeska je reprezentativnu pauzu iskoristila da odigra prijateljsku utakmicu sa Čukaričkim u Beogradu (1:1).

"Htjeli smo da odigramo jedan jači meč, da se počnemo pripremati za Evropu, bez obzira na to što ima još da se igra. Trebaju nam ti malo drugačiji mečevi od ovih u našem prvenstvu. Bila je dobra provjera, odigrali smo dobru utakmicu, mnogo šansi smo promašili. U prvom planu nam je bilo da vidimo kako se ponašamo u odnosu na takvog protivnika kao što je Čukarički, koji je najbolji tim u Srbiji poslije Zvezde i Partizana. Možemo biti zadovoljni - svi igrači su dobili priliku i svi su pokazali da može na njih da se računa i da bi trebalo da budemo još spremniji i u prvenstvu i u nekim drugim mečevima", poručio je Savović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: