Ispunjena želja "orlova" - dajte Brazil da se igramo, Stojković: Teška grupa

Kapitenu Srbije Dušanu Tadiću žrijeb je zaista čudan, mediji podsjećaju na želju "orlova" u svlačionici stadiona "orlova" u Lisabonu

6454 pregleda 3 komentar(a)
Adel Ahmed je opet poslao Srbiju na Brazil i Švajcarsku, Foto: Reuters
Adel Ahmed je opet poslao Srbiju na Brazil i Švajcarsku, Foto: Reuters

Dva istovjetna rivala kao i na prethodnom Svjetskom prvenstvu dobila je Srbija - Brazil i Švajcarsku. Treći rival ekipi Dragana Piksija Stojkovića u grupi G biće Kamerun.

"Orlovi" otvaraju takmičenje protiv jedine selekcije učesnika svih najvećih smotri - Brazila 24. novembra a četiri dana kasnije igra sa Kamerunom.

U Srbiji su još kivni na njemačkkog sudiju Feliksa Briha, koji ih je kontroverznim suđenjem eliminisao u utakmici sa Švajcarskom u Rusiji. Švajcarska im je, dakle, dužnik!

"Zaista čudna situacija, slična grupa kao u Rusiji prije četiri godine. Tada nismo uspjeli da prođemo grupu, sada imamo priliku za popravni. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo da osvojimo jedno od dva prva mesta. Brazil je u svakom slučaju najzvučnije ime, Švajcarska tradicionalno nezgodan protivnik, ali i to je lijepa prilika da im se revanširamo za poraz u Kalinjingradu", naglasio je kapiten Dušan Tadić

Osvrnuo se i na novo ime.

"Kamerun je tipična afrička reprezentacija, fizički mnogo jaka i uvijek mogu da naprave probleme. Verujemo u sebe i idemo u Katar sa ciljem da napravimo novi podvig“, poručio je Tadić.

A mediji nisu propustili da podsjete na "pomalo čudnu želju" fudbalera Srbije, koji su nakon pobjede nad Portugalom u Lisabonu na stadionu "orlova" u euforiji pjevali u svlačionici - "Dajte Brazil da se igramo"!

Tražili ste, dobili ste - podsjetili su svoje igrače srpski mediji.

Bonus video: