Selektor Švajcarske se raduje rivalima, Šaćiri nije nezadovoljan: Idemo na SP sa samopozdanjem

Švajcarci su na SP 2018. u Rusiji igrali 1:1 sa Brazilom, Srbiju su pobijedili 2:1

6467 pregleda 2 komentar(a)
Murat Jakin na žrijebu u Dohi, Foto: Reuters
Murat Jakin na žrijebu u Dohi, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin rekao je večeras da će Brazil, Srbija i Kamerun biti veliki izazov za njegovu selekciju na Svjetskom prvenstvu, ali i da je zadovoljan žrebom.

"Brazil, Srbija i Kamerun su veliki izazovi, veliki timovi, velike selekcije, sa velikim igračima. Odlično ćemo se spremiti kako bismo prošli u narednu fazu. Znamo Brazili i Srbiju sa Mundijala 2018, nećemo im olakšati. Kamerun se plasirao na Svjetsko prvenstvo kroz baraž, i takođe imaju zanimljiv tim. Zadovoljan sam žrijebom, radujemo se svim rivalima", rekao je Jakin, prenio je tamošnji fudbalski savez.

U grupi G na Svjetskom prvenstvu u Kataru igraće Srbija, Švajcarska, Brazil i Kamerun.

Srbija je i 2018. godine bila u grupi sa Brazilom i Švajcarskom, ali nije uspjela da prođe u osminu finala.

U prvom kolu Grupe G Švajcarska će 24. novembra igrati protiv Kameruna, dok će istog dana Srbija igrati protiv Brazila.

Švajcarska četiri dana kasnije igra protiv Brazila, a Srbija za rivala ima Kamerun, da bi u posljednjem kolu 2. decembra igrale selekcije Srbije i Švajcarske.

Reprezentativac Švajcarske Džerdan Šaćiri rekao je da timove poznaju sa SP iz 2018. godine, a da je Kamerun zanimljiva selekcija sa igračima koji nastupaju u jakim ligama.

"Za mene je Brazil izraziti favorit u grupi, ostale selekcije će igrati za drugo mjesto. Naš prvi cilj je da prođemo grupu. To će biti teško, potrebne su nam tri jako, jako dobre partije da bismo mogli da prođemo. Ali, zahvaljujući velikom iskustvu sa takmičenja, idemo na SP sa samopouzdanjem i znamo šta nas čeka", zaključio je Šaćiri.

Svjetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra do 18. decembra u Kataru.

Bonus video: