Sutjeska i prije kraja trećeg kruga razmišlja o Evropi

Telekom 1. CFL - posljednje kolo 3. kruga donosi gostovanje vodećih na moru: Sutjeska protiv Mornara u Baru, Budućnost u Petrovcu. Jezero i Rudar direktno za opstanak, Iskra na Trešnjici

5520 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Savo Prelević

Nakon reprezentativne pauze prvoligaški fudbal vraća se danas utakmicama 27. kola, a već u srijedu na programu je i 28. Do kraja sezone ostalo je još 10 kola, a Sutjeska na vrhu ima velikih 11 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Budućnosti.

Lider danas zatvara prvoligaški dan protiv Moranara u Baru u 18 sati. Nikšićani su dva posljednja duela prije pauze završili remijima, ali to nije moglo da poremeti ravnotežu iz razloga još slabijih rezulata konkurenta u borbi za titulu. Štaviše, Sutjeska je u akciji reprezentacije dobila kvalitet više, pošto je vezista Novica Eraković pokazao potencijal na međunarodnoj sceni.

”Očekujemo težak meč. Mornar je izuzetno kvalitetna ekipa. U posljednje vrijeme je u rezultatskoj krizi, ali sigurno su pauzu iskoristili da se stabilizuju i da probaju da prekinu loš niz. Mi idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo igrati dobro, kao i prošlog puta u Baru kada smo pobijedili sa 2:0”, rekao je trener Sutjeske Milija Savović.

Nikšićani su reprezentativnu pauzu iskoristili i da odigra prijateljski meč sa Čukaričkim u Beogradu (1:1).

”Trebalo nam je da odigramo jedan jači meč, da počnemo da se pripremamo za Evropu, bez obzira na to što ima još da se igra. Trebaju nam malo drugačiji mečevi od ovih u našem prvenstvu. Bila je dobra provjera, mnogo šansi smo promašili protiv ekipe koja je najbolja nakon Zvezde i Partizana u Srbiji”, dodao je Savović.

Mornar je samo dva boda iznad zone baraža, jer Barani nisu slavili u četiri posljednja kola, ali su poraženi samo na gostovanju Dečiću (4:0), baš pred pauzu.

Mornar i Sutjeska zatvaraju, a Budućnost na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” u Petrovcu otvara fudbalski dan (14 sati). “Plavi” su nakon šokantno ispuštene pobjede u nadoknadi gostovanja Sutjesci (gol golmana Vladana Giljena), pod Goricom poraženi od Jezera, drugi put ove sezone.

”Najviše detalja tokom pauze smo posvetili dijelu gdje smo imali najviše problema, a to je posljednja linija. Međutim, ne mislim da je samo zadnja linija kriva za veliki broj primljenih golova. Kompletan tim mora bolje da se posveti odbrambenim zadacima. Radili smo i na fizičkoj pripremi jer nam slijedi sedam utakmica u jako kratkom periodu. Pretpostavljamo da će biti teško u Petrovcu i zbog lošeg vremena, a i kvaliteta domaćina. Mi, ipak, samo razmišljamo o pobjedi”, kazao je Aleksandar Nedović, trener Budućnosti.

Njega brine kadrovska situacija, suspenzija Igora Ivanovića te povrede Luke Mirkovića i Miloša Dragojevića.

Petrovac ima samo jednu pobjedu na sedam proljećnih mečeva, a ostvario je tri remija na posljednja četiri meča pod Nikolom Rakojevićem. Trofejni i iskusni trener pokušaće da postavi zamku za Budućnost.

Jezero je tik iznad zone baraža, u kojoj je Rudar sa identičnih 29 bodova - njihov međusobni duel u 15 sati u Beranama donosi posebnu važnost. Podgorica će dva sata kasnije dočekati Dečić, pojačan Ilijom Martinovićem koji je posuđen iz ukrajinskog Černomoreca, a istovremeno fenjeraš Zeta dočekuje trećeplasiranu Iskru.

”Zeta je mlada, poletna ekipa sa nekoliko kvalitetnih igrača i ne smijemo da je potcijenimo. Uz to su joj potrebni bodovi i znamo da će biti teško. Potrebna nam je velika energija i moramo da jako uđemo u meč”, kaže Nikola Vukotić, štoper Iskre.

Parovi 27. kola

PETROVAC - BUDUĆNOST (14 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEZERO - RUDAR (15)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PODGORICA - DEČIĆ (17)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ZETA - ISKRA (17)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

MORNAR - SUTJESKA (18)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: