Hakšabanović o odlasku iz Rusije: Porodica nije spavala, želio sam da se vratim da smirim sebe i njih

Iz švedske lige je Hakšabanović napravio dva transfera - prvi u Vest Hem iz Halmštada, kao 18-godišnjak, zatim u Rubin prošlog ljeta iz Norčepinga

9213 pregleda 2 komentar(a)
Hakšabanović, Foto: www.dif.se
Hakšabanović, Foto: www.dif.se

Sead Hakšabanović je prije 15-ak dana napustio Rusiju i Rubin iz Kazanja, iskoristivši odluku FIFA da stranci mogu da odu iz te zemlje, zbog rata u Ukrajini i sankcija ruskim klubovima i nacionalnim selekcijama.

Vratio se u Švedsku, potpisao za Đurgarden do 30. juna, u ponedjeljak će otvoriti sezonu domaćom utakmicom sa Degerforsom.

U Švedsku, gdje je i rođen, se vratio zbog, kako kaže, porodice. Rat je već bio u punom jeku...

"Imao sam ponude jednog kluba iz Engleske, dva iz u Belgije i Španije. Ali, osjećao sam da želim da dođem ovdje i da smirim sebe i porodicu. Njima je bilo najteže, nisu spavali noćima, stalno su pratili vijesti šta se događa", kazao je crnogorski reprezentativac za švedske medije.

On se, međutim, u Kazanju nije osjećao nesigurno.

"U Kazanju je sve bilo uobičajeno, živjelo se normalno. Svi su pričali da će biti gotovo za nekoliko dana, ali nije bilo tako... Osjećao sam se anksiozno, nisam mogao da se fokusiram na fudbal, čekao sam odluku FIFA da odem. Ali, nisam bio uplašen, nisam osjećao da nisam bezbjedan", kazao je 22-godišnji krilni napadač.

Iz švedske lige je Hakšabanović napravio dva transfera - prvi u Vest Hem iz Halmštada, kao 18-godišnjak, zatim u Rubin prošlog ljeta iz Norčepinga.

Đurgarden je njegov treći klub u Švedskoj.

"Đurgarden vjeruje u mene i ja vjerujem u ono što bi trebalo da radimo zajedno", kazao je Hakšabanović.

U klubu je na pozajmici do 30. juna.

"Vidjećemo kako će se situacija odvijati. Sada sam fokusiran na ovo što imam", zaključio je Hakšabanović.

Bonus video: