FIFA promijenila premijeru: Holandija i Senegal otvaraju Mundijal

Po prvobitnom rasporedu, SP je trebalo da otvori domaćin Katar utakmicom protiv Ekvadora

6461 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tri prethodna svjetska prvenstva otvarale su utakmice domaćina, no FIFA je odlučila da promijeni taj "običaj" na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Iako je, u sinoć objavljenom rasporedu, duel Katara i Ekvadora trebalo da bude prvi na SP, čelnici Svjetska fudbalska federacija se predomislila i odredila da duel Holandije i Senegala otvori prvi Mundijal ikada koji će se igrati u novembru i decembru.

"Narandžasti" i "lavovi sa Terange" igraće 21. novembra u Dohi na stadionu "Al Tumama" već u 11 sati po našem vremenu vremenu, dok će se Katar i Ekvador sastati istog dana, ali od 17 časova na stadionu "Al Bajt".

Određeni su i termini odigravanja utakmica hrvatske reprezentacije, koja je svrstana u skupinu F s Belgijom, Kanadom i Marokom. Hrvatska će tako prvi susret protiv Maroka igrati 23. studenoga u 11 sati na stadionu Al Bayt u Al Khoru, četiri dana kasnije svjetskim doprvacima slijedi ogled protiv Kanade u 17 sati na stadionu Khalifa International u Dohi, a nastup u skupini Hrvatska će zaključiti 1. prosinca u 16 sati protiv Belgije na stadionu Ahmad Bin Ali u Al Rayyanu.

Bonus video: