Ponosan sam što klub nije postao vlasništvo države ili oligarha

Barsa će od muzičkog giganta "Spotify" dobijati oko 60 miliona eura godišnje za sponzorstvo stadiona i dresova, a od banke "Goldman Sachs" je pozajmila 595 miliona eura

7244 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona je izašla iz finansijske krize i može da ide naprijed, kazao je predsjednik Đoan Laporta na današnjoj Skupštini kluba, na kojoj je obrazložio detalje sponzorskog ugovora sa kompanijom "Spotify", po kome će prvi put u istoriji kultni "Nou kamp" dobiti i komercijalni naziv.

"U sezoni 2020/21 imali smo najgore bilanse u istoriji kluba, sa gubicima od 481 milion eura, sa ukupnim dugovima od 1.350 milijardi, bez novca na računima. Bili smo pred bankrotom, a morali smo da nađemo rješenje. Ugovor sa 'Spotify' je jedno od rješenja, kao i dugoročna bankarska pozajmica. Stabilni smo, možemo da idemo naprijed, ali ne možemo da se opustimo", kazao je Laporta.

Barsa će od muzičkog giganta "Spotify" dobijati oko 60 miliona eura godišnje za sponzorstvo stadiona i dresova, a od banke "Goldman Sachs" je pozajmila 595 miliona eura.

"Mi smo imali dva puta, izabrali smo ovaj, jer je drugi put bio da Barselona bude vlasništvo neke države ili oligarha. Posebno sam ponosan što ni u najtežim trenucima se nismo odlučili na takvo rješenje. Barselona nije takav klub, Barselona će uvijek biti vlasništvo navijača", kazao je Laporta.

Bonus video: