Rade Petrović više nije trener Rudara

Do sporazumnog raskida saradnje došlo je nakon serije od tri uzastopna poraza u Telekom 1. CFL, nakon kojih je Rudar dospio u zonu baraža

6323 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Rade Petrović Njegoš više nije trener Rudara, saopštio je klub iz Pljevalja.

Do sporazumnog raskida saradnje došlo je nakon serije od tri uzastopna poraza u Telekom 1. CFL, nakon kojih je Rudar dospio u zonu baraža i na 8. mjestu ima 29 bodova.

"Saradnja sa Petrovićem bila je korektna i žao mi je što je do raskida moralo, uz obostranu saglasnost, doći. Želimo Petroviću svu sreću u nastavku karijere i možda nam se putevi ponovo ukrste, kazao je sportski direktor Rudara Željko Tomašević za klupski sajt.

Petrović je na klupu Rudara sjeo krajem novembra prošle godine. Angažman u Pljevljima bio mu je prvi samostalni u trenerskoj karijeri, a u klub je stigao iz Sutjeske, gdje je bio pomoćnik Miliji Savoviću.

“Imali smo korektnu saradnju, ali na žalost nijesu nam se neke stvari poklopile. U posljednjih nekoliko utakmica nijesmo imali sreće, ranije sam kazao da je možda trebalo da bolje odradimo prelazni rok, međutim nijesmo i normalno je da trener prvi plati ceh. Dugujem veliki zahvalnost Rudaru i upravi kluba što su mi dali šansu, jer je Rudar jedan od tri najveća crnogorska kluba kome želim svu sreću u nastavku prvenstva i nadam se da će sa novim trener izboriti opstanak, a da će se naredne sezone boriti za trofeje, ” kazao je Petrović za klupski sajt.

Bonus video: