Gvardiola pred duel sa Atletikom: Smisliću neku "glupu taktiku"

Gvardiola, dvostruki osvajač sa Barselonom, nije osvojio najveći trofej 11 godina, a njegovi timovi su često gubili u nokaut fazi zbog, kako je rekao danas, neočekivanih taktičkih promjena i izbora tima

3253 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola priznao je da pretjerano razmišlja o mečevima Lige šampiona i rekao da često smišlja "glupu taktiku" kada njegov tim igra u elitnom takmičenju, ali da ne želi ništa da mijenja ni u pripremama za utakmicu četvrtfinala sa Atletiko Madridom u utorak.

Gvardiola, dvostruki osvajač sa Barselonom, nije osvojio najveći trofej 11 godina, a njegovi timovi su često gubili u nokaut fazi zbog, kako je rekao danas, neočekivanih taktičkih promjena i izbora tima.

"U Ligi šampiona uvijek pretjerujem s novim taktikama, ali i sjutra ćete vidjeti nešto novo. Pretjerujem, ali mislim i da imam veoma dobre rezultate u Ligi šampiona, ali i gubili smo neke mečeve zbog mojih rješenja", rekao je Gvardiola.

„Bilo bi i dosadno da uvijek igram na isti način. Ne mogu da igram isto protiv Atletika i Liverpula, ne volim to.

"Rivali su različiti, igrači su različiti, dolaze iz drugačijih takmičenja. Zato često i kreiram čudne, da ne kažem i glupe taktike. Večeras uzimam inspiraciju i sjutra ću smisliti nešto novo", raspoložen je bio Gvardiola na pres konferenciji.

Siti se za polufinale bori protiv Atletika, koji je izbacio Mančester junajted u prethodnom kolu, a Gvardiola je rekao da postoji "pogrešna predstava" o tome kako Dijego Simeone vodi svoj tim, objašnjavajući da nije tako defanzivan kao što izgleda.

"To je ofanzivnije nego što ljudi misle, on ne želi da rizikuje u izgradnji akcija, ali kada dođu do posljednje trećine njihov kvalitet je ogroman", rekao je Gvardiola.

“Kada je lopta na protivničkoj polovini, tačno znaju kako da igraju. U ovim situacijama, oni su zaista dobri”, rekao je Gvardiola.

Vezista Sitija Bernardo Silva kazao je da se sa Atletikom nikada ne zna.

“Ne znamo šta da očekujemo, mogu da nas pritisnu visoko ili se spuste i čekaju nas“, rekao je Silva.

“Znamo samo da će biti agresivni, neće nam dati prostora. Biće tijesno, neće biti otvorena utakmica”, rekao je Portugalac.

"Veoma su takmičarski nastrojeni, organizovani, sa specifičnim stilom igre. Neće nam biti lako, ali ako slijedimo Pepov plan - uspjećemo“.

Bonus video: