"Lijepo je, uživamo": Klop traži zrelost pred odlučujuće borbe za četiri trofeja

Njemački trener je upozorio na opasnost pred gostovanje u Lisabonu – od Liverpula se očekuje samo pobjeda, Benfika nema šta da izgubi u ovoj fazi elitnog takmičenja

4672 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: REUTERS
Jirgen Klop, Foto: REUTERS

Fudbaleri Liverpula moraju da pokažu zrelost dok se takmiče za četiri titule ove sezone, rekao je trener Jirgen Klop uoči prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Benfike u utorak.

“Redsi” su osvojili je Liga kup u februaru, drugi su u Premijer ligi, a takođe su stigli i do polufinala FA kupa i još su u igri za nevjerovatan fudbalski podvig.

"Moramo da budemo zreli u ovom dijelu sezone, ali ne samo zreli. Ako možemo da kombinujemo kvalitet, želju, uzbuđenje i mentalitet sa zrelošću... e to je pravo", rekao je Klop pred put u Lisabon.

Za njega je pobjeda nad Votforom u subotu (2:0) primjer kako ekipa treba da igra.

„Ranije kada smo vodili 1:0 nastavili bismo da trčimo kao ludi... Želim da moji igrači razmišljaju na pravi način i to sam vidio u subotu. Da budu i pragmatični”, kazao je Klop.

“Svi znamo da jedan poraz, jedna greškica i - jedno takmičenje može da nestane. Mislim da to nije problem za nas, spremni smo za sljedeće izazove.“

Liverpul se u nedelju sastaje sa liderom Premijer lige Mančester sitijem, a Klop je rekao da nije imao problem da pripremi svoje igrače za važne utakmice ovog mjeseca.

“Lijepo je, uživamo“, rekao je Klop.

“Trening je veoma kratak. Sastanak koji smo imali jutros je bio još kraći od treninga. To je situacija o kojoj smo i sanjali.

"Ne razmišljam o tome da budemo bolji, mislim o tome da smo na vrhuncu. To je plan za sve utakmice”.

Njemački trener je upozorio na opasnost pred gostovanje u Lisabonu – od Liverpula se očekuje samo pobjeda, Benfika nema šta da izgubi u ovoj fazi elitnog takmičenja.

“Oni su uvijek opasni, a kada su rasterećeni mogu da budu još opasniji”.

Klop protiv Benfike može da računa na sve igrače, uključujući i Trenta Aleksander-Arnold koji se vratio poslije povrede tetive i Nabija Keitu, koji se riješio probleme sa koljenom.

Bonus video: