Savićev povratak i poseban meč na Etihadu: Patićemo, ali spremni smo da se suočimo sa njima

Savić je 2012. osvojio titulu u Premijer ligi sa Sitijem, nezaboravnu - onu koja se čekala 44 godine, odigrao 11 utakmica u šampionatu (uz jedan gol), ukupno 20 u svim takmičenjima

26992 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stefan Savić je veliku internacionalnu karijeru počeo na stadionu na kome će sa Atletikom sjutra odigrati prvi meč u četvrtfinalu Lige šampiona.

Prošlo je 11 godina od kada je crnogorski as došao u Mančester siti, tada kao defanzivni talenat iz Partizana.

Osvojio je titulu u Premijer ligi, nezaboravnu - onu koja se čekala 44 godine - odigrao 11 utakmica u šampionatu (uz jedan gol), ukupno 20 u svim takmičenjima, a zatim otišao u Fiorentinu.

Povratak na Etihad biće poseban doživljaj za lidera "kolćonerosa".

"Poslije 11 godina ponovo ću igrati na tom terenu. Za mene je to poseban meč, jer je Siti bio moje prvo iskustvo igranja van Srbije i Crne Gore. Dolazak u tako važan i veliki tim je bio ogromno iskustvo. Osvojili smo Premijer ligu nakon mnogo godina, imao sam priliku da igram i treniram sa tada najvažnijim igračima svjetskog fudbala. To mi je mnogo pomoglo u karijeri", kazao je Savić za Atletikov sajt.

Savić na predstavljanju u Sitiju 2011. godine
foto: Printscreen

Siti je sada još jači nego prije desetak godina, na klupi je Gvardiola (Savića je vodio Manćini), ofanzivni potencijal je ogroman.

"Znamo da je to jedna od najjačih ekipa u Ligi šampiona, ali imamo kvalitet i snagu da se suočimo sa njima. Imamo svoje šanse da prođemo u polufinale", rekao je 31-godišnji defanzivac.

Atletiko je iz Mančestera i došao do četvrtfinala, u prethodnoj rundi je eliminisao Junajted i to pobjedom na Old trafordu (1:0), nakon 1:1 u Madridu.

"Nadam se da možemo da ponovimo taj rezultat. Siti, međutim, ima ogroman napadački potencijal. Znamo da je pred nama utakmicu u kojoj ćemo sigurno da patimo. Biće teško, ali mi smo spremni da se suočimo sa njima“, kazao je Savić.

Bonus video: