Jedinstven i nezamjenjiv - kako je Pedri postao vođa (VIDEO)

Omaleni vezista Barselone i protiv Sevilje potvrdio klasu, Ćavi Ernandes kaže da uživa dok ga gleda na terenu

4763 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada mu je Luis Enrike prošlog ljeta povjerio ulogu vođe u veznom redu reprezentacije Španije na Evropskom prvenstvu, bio je to jasan signal da Pedri ima to nešto i da nije običan fudbaler.

Iako je tipičan fudbalski proizvod španske akademije, nakon Enrikea je morao i da prođe kroz ruke čovjeka koji je posljednjih dvadesetak godina bio primjer perfektnog veziste - Ćavija Ernandesa, da bi još više napredovao.

Pedri odavno nije iznenađenje, pa ni majstorski gol u nedjelju protiv Sevilje nije svjetsko čudo, već potvrda svega što se priča o omalenom vezisti u posljednje vrijeme.

Igrao se 72. minut kada je primio loptu na 25 metara od gola - jednim lažnjakom je izbacio jednog rivala, drugim još dvojicu, prije nego je šutirao u dalji ugao i zatresao mrežu.

"Pedri je igrač koji pravi razliku i svi uživamo dok ga gledamo na terenu. Ne zaboravite da ima samo 19 godina, a već sada ne može da se poredi ni sam kim. On je jedinstven", rekao je Ćavi.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

De Hea (Mančester junajted) - i remi je razočaravajuć za Junajted u duelu sa Lesterom. Španac je najzaslužniji što su “crveni đavoli” nekako došli do boda.

ODBRANA

Dejvis (Totenhem) - tri defanzivca su pogađala u goleadi u sjevernom Londonu protiv Njukasla (5:1). Gosti su poveli, Velšanin odmah izjednačio i najavio preokret Sparsa.

Škrinjar (Inter) - od prvog do posljednjeg minuta Derbija Italije je igrao na ivici žutog kartona protiv Dušana Vlahovića. U žestokoj borbi je Slovak bio apsolutni pobjednik. Pobijedio je i Inter...

SREDINA

Pedri (Barselona) - jedna riječ je sasvim dovoljna - magija. Sve što radi 19-godišnji vezista Barse je čista klasa.

Eriksen (Brentford) - do prije nekoliko mjeseci je bilo nezamislivo da uopšte bude na terenu. Ali, Danac je prevazišao sve loše što mu se dogodiilo ljetos i sada je lider Brentforda, pokazao je to u velikoj pobjedi nad Čelsijem. Ključni je čovjek londonske ekipe u borbi za opstanak.

Mhitarjan (Roma) - ispostavilo se da mu prija uloga kod Žozea Murinja, bio je najzaslužniji za tri boda u Đenovi. Novi ugovor je tu, Jermen ne mrda nigdje iz Vječnog grada.

NAPAD

Enkunku (Lajpcig) - košarkaškim rječnikom rečeno - ima dabl-dal ove sezone u Bundesligi. Igrač koji u 28 mečeva ima učinak od 16 golova i 11 asistencija može mnogo. Kolika je tržišna vrijednost 24-godišnjeg Francuza vidjeće se već u ljetnjem prelaznom roku.

Suares (Atletiko Madrid) - nije ovo njegova najbolja sezona, daleko od toga, ali djeluje da je Pistolero spreman da u finišu bude bitan faktor u rezultatima aktuelnog prvaka Španije.

Son (Totenhem) - asistencija za 1:1, pa pogodak za 3:1 u duelu sa “svrakama” - Antonio Konte je dobio on što je zahtijevao od upornog Korejca.

Mbape (Pari Sen Žermen) - Lorijen je “stradao”, Mbape, Leo Mesi i Nejmar su prvi put ove sezone u istom meču tresli mrežu. Mbape, ipak, ostaje najbolja karika “svetaca” - teško da to može da se promijeni do kraja sezone.

Sterling (Mančester siti) - odjednom je opet starter kod Pepa Gvardiole. Bio je dvostruki asistent na “Tarf Muru” protiv Barnlija.

Bonus video: