12 igrača na terenu: Frajburg uložio žalbu na ishod meča sa Bajernom

Bajern je pred kraj meča imao 12 fudbalera u igri, kada je ušao Marsel Sibicer, a Kingsli Koman nije shvatio da bi trebalo da izađe

4522 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Frajburg - Bajern, Foto: Reuters
Sa meča Frajburg - Bajern, Foto: Reuters

Njemački fudbalski klub Frajburg uložio je danas žalbu na rezultat meča protiv Bajerna (1:4), nakon što je ekipa iz Minhena u jednom trenutku imala 12 igrača na terenu.

Bajern je pred kraj meča imao 12 fudbalera u igri, kada je ušao Marsel Sibicer, a Kingsli Koman nije shvatio da bi trebalo da izađe.

Do zabune je došlo nakon što je član osoblja Bajerna dao četvrtom sudiji Komanov stari broj umjesto sadašnjeg.

Defanzivac Frajburga Niko Šloterbek obavestio je sudiju Kristijana Dingerta da gosti imaju igrača više, što je izazvalo kratak prekit, nakon kog je Koman napustio igru.

Frajburg je izjavio da je "do zabune došlo bez naše krivice. Frajburg nije učestvovao u spornoj situaciji.

"Ipak, pravna i proceduralna pravila Njemačke fudbalske federacije nas formalno primovaraju da imamo aktivnu ulogu kako bi proces bio zakonski provjeren".

"Nemamo nikakvog interesa za učešće u procesu, koji nam je nametnut protiv naše volje, i u njemu se osjećamo izuzetno neprijatno", saopštio je Frajburg.

Klub je saopštio da je ipak odlučio da uloži žalbu na rezultat nakon intezivnih diskusija i pravnih konsultacija kako bi sportskom sudu dao priliku da procijeni situaciju.

"Važno je da se postavi pravni presedan za moguće buduće slučejeve", naveo je Frajburg.

Njemački mediji su spekulisali da bi Bajernu mogla da bude oduzeta pobjeda i da se meč registruje 3:0 u korist Frajburga.

Bonus video: