Mugoša u seriji, strijelac i Osmajić (VIDEO)

Stefan Mugoša donio remi Inčonu u derbiju K Lige, Milutin Osmajić pogodio za pobjedu Bandirme

4675 pregleda 50 reakcija 2 komentar(a)
Mugoša u dobrom ritmu, Foto: K League
Mugoša u dobrom ritmu, Foto: K League

Stefan Mugoša je odlično počeo sezonu u južnokorejskoj K ligi - Podgoričanin je na sedam mečeva postigao četiri pogotka, a njegov Inčon zauzima drugo mjesto na tabeli sa tri boda manje od lidera Ulsana.

Upravo su prethodnog vikenda Inčon i Ulsan remizirali (1:1) u derbiju 7. kola, a Mugoša je još jednom bio strijelac i najzaslužniji za osvojeni bod. Mrežu lidera zatresao je u 75. minutu, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,2 - to je najbolja ocjena za nekog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Napadač “hrabrih sokola” je od 2018. godine u Inčonu i na 120 utakmica u svim takmičenjima postigao 58 golova, a ima i 12 asistencija.

Poslije Mugoše najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalaci prethodnog vikenda su Adam Marušić i Milutin Osmajić (6,9).

Lacio je u 31. kolu Serije A na “Olimpiku” savladao Sasuolo 2:1, a Marušić je na terenu proveo 90 minuta. “Nebesko-plavi” su se oporavili nakon ubjedljivog poraza od Rome u prethodnom kolu i na tabeli zauzimaju šesto mjesto sa 52 boda, dva manje od gradskog rivala.

Naši
foto: Sofascore

A Osmajić je nastavio sa dobrim partijama. Nakon što je postigao gol za reprezentaciju Crne Gore u prijateljskom susretu sa Grčkom, Nikšićanin je i zatresao mrežu i u klubu. Bandirma je u 30. kolu turske Druge lige u gostima savladala Samsunspor 1:0, a naš reprezentativac je postigao jedini pogodak - u strijelce se upisao u 67. minutu, tri minuta nakon što je ušao u igru.

Osmajić je postigao gol na drugom meču zaredom u prvenstvu.

Na četvrtom mjestu je fudbaler poljskog Zaglebja Saša Balić (6,8). Zaglebje je u 21. kolu poljske Ekstraklase izgubilo na gostovanju Jagieloniji 2:1, a Balić je na terenu proveo 90 minuta.

Tim za koji igra i Aleksandar Šćekić je pretrpio drugi vezani poraz i nalazi se na 15. mjestu sa tri boda više od Visle, koja je u opasnoj zoni.

Na petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda je Uroš Đurđević (6,7). Napadač Sportinga iz Hihona odigrao je 90 minuta protiv Burgosa u 34. kolu Segunde, dobio je žuti karton, a meč je završen 0:0.

Bonus video: